"Başbakan AK Parti'den çıkacak"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmaniye'den 4 milletvekili istediğini belirterek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye memleketinde şans tanımadı ve Başbakan'ın da AK Parti'den çıkacağını söyledi.

Osmaniye'de halka hitap eden Erdoğan, toplam 4 milletvekili çıkaracak olan Osmaniye'de tüm milletvekillerinin AK Parti'den olmasını istedi. Erdoğan, böylece Osmaniye'den milletvekili adayı olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de şans vermemiş oldu. Erdoğan, partisinin Başbakan adayının bulunmadığı eleştirilerine de "Hangi partinin Başbakan'ı belli? Şu anda Başbakan çıkarsa AK Parti'den çıkacak" diyerek karşılık verdi.

ERDOĞAN'DAN EV SAHİBİ YAPMA SÖZÜ

Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında herkesi 12 ila 18 ay içerisinde ev sahibi yapacakları ve evlerin parasını faizsiz 10 senede geri ödeyecekleri sözünü verdi. Bu arada bazı partililer sıcak ve izdihamdan baygınlık geçirince, miting alanının dışına taşındı. Recep Tayyip Erdoğan, ikindi ezanının okunması sırasında konuşmasına ara verdi.

Reklam
Reklam

Bu arada, miting alanının hemen yan tarafındaki bir evin balkonunu MHP'nin bayrakları ve Devlet Bahçeli'nin resimleri ile süsleyen bir grup partili, Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi taraflarına dönerek yaptığı konuşma sırasında bozkurt selamı verdi. Bunun üzerine miting alanından bazı partililer olayı protesto etti ve polisten müdahale etmesini istediler. Polisin müdahale etmediği olay, fazla büyümeden önlendi. MHP'liler balkonda oturarak Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını sonuna kadar dinlediler ve miting bittiğinde tekrar bozkurt işareti yaparak Recep Tayyip Erdoğan'ı uğurladılar.

Kaynak: İHA