Başbakan Danıştay'a fena kızdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) daha önce kapatılmasına karar verilen belediyelerden süresi içinde dava açanların seçimlere katılabileceği kararını, "Bu kararı alan merci TBMM'dir, yani yasama organıdır. Yasama organının böyle bir kararı almasından sonra Anayasa Mahkemesi'ne biliyorsunuz itirazda bulunuldu ve Anayasa Mahkemesi de bazı düzeltmelerle bu kararı onaylamıştır. Ve ben doğrusu yeni bir şey öğrendin şimdi Türkiye'de demek ki ikinci bir anayasa mahkemesi daha çıktı" sözleriyle değerlendirdi.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu Toplantısının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir soru üzerine YSK'nın kapatılan belediyelerle ilgili verdiği kararı değerlendiren Erdoğan, kapatılan belediyelerin tamamına yakınında bir tane bile mimar, mühendis ve avukat bulunmadığını belirterek, kapatılan belediyelerden 800 civarında olanının AKP'li belediyeler olduğunu söyledi. Erdoğan, düzenlemeyi siyasi rant elde etmek amacıyla yapmadıklarını ifade ederek, "Sadece ülkemizin yerel yönetimler noktasında daha güzel hizmeti alabilmesine yönelik böyle bir adım attık" diye konuştu.

Erdoğan sözlerine şöyle dedi:

"Bu kararı alan merci TBMM'dir, yani yasama organıdır. Yasama organının böyle bir kararı almasından sonra Anayasa Mahkemesi'ne biliyorsunuz itirazda bulunuldu ve Anayasa Mahkemesi de bazı düzeltmelerle bu kararı onaylamıştır. Ve ben doğrusu yeni bir şey öğrendin şimdi Türkiye'de demek ki ikinci bir Anayasa Mahkemesi daha çıktı. Yani Anayasa Mahkemesi bir tane var Türkiye'de, ikinci bir Anayasa Mahkemesi yok. Yasama organının aldığı, çıkardığı kanunların üzerinde tasarruf yetkisi olan sadece Anayasa Mahkemesidir. Doğrusu beni şaşırtan bir olay olmuştur."
-"BANA GÖRE O BELDELER KAYBETMİŞTİR"-
Erdoğan, siyaseten herhangi bir sıkıntı görmediklerini belirterek, YSK'nın aldığı karar çerçevesinde seçimlere söyledi. "Bana göre bütün o beldeler kaybetmiştir. Ben bunu bir belediyeci olarak konuşuyorum" diye konuşan Erdoğan şöyle devam etti:
"Niye kaybetmiştir? Hizmet noktasında kaybetmiştir ve bunlar daha büyük ölçekte bir yerel yönetim hizmetine kavuşmuş olsaydı yeni yapılanmayla buralara verilecek hizmet çok daha fazla olacaktı. Türkiye'de bir yanlış anlaşılma var. Eğer kapıdaki tabela değişirse zannediliyor ki hizmet gelir. Hayır gelmez. Önemli olan oraya hizmeti verecek olan kurumdur. Bu kurumun gücü var mı yok mu? Bu kurumun gücü yok. Yoksa oraya hizmet gitmez. Ama efendim burası belde, mahalle veya köy değil. Ya mahalle olur, hizmeti düzenli giderse daha mı iyi belde olur orası, çok ilkel bir şekilde kalırsa mı iyi? Bana göre öbürü daha iyi."

Reklam
Reklam

ANKA