Başbakan Davutoğlu Mersin'de (4)

TEMEL ATTI Başbakan Ahmet Davutoğlu, il kongresinin ardından Osmaniye Organize Sanayii Bölgesi'ndeki Tosyalı-Toyo Çelik Sanayi üretim tesisleri temel atma törenine

TEMEL ATTI
Başbakan Ahmet Davutoğlu, il kongresinin ardından Osmaniye Organize Sanayii Bölgesi'ndeki Tosyalı-Toyo Çelik Sanayi üretim tesisleri temel atma törenine katıldı. Başbakan Davutoğlu, öncelikle sanayinin yapısal ve niteliksel değişimi açısından büyük önem taşıdığını, Türkiye'nin, Afro-Avrasya'nın özellikle Orta Avrupa'dan Doğu Asya'ya ve Afrika'ya kadar uzanan bölgede en büyük üretim üslerinden birisi olduğunu anlattı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fransa-İtalya-Almanya hattıyla Doğu Asya bir çizgi olarak belirlendiğinde, geride kalan Avrasya'nın ve Afrika'nın en büyük üretim üssünün Türkiye olduğuna dikkat çekti. Yatırımın, demir-çelik sektörüne ileri teknoloji boyutu kazandıracak olmasının kendilerini heyecanlandırdığını kaydeden Başbakan Davutoğlu, bütün sanayi kuruluşlarının, sadece demir-çelik sektöründe değil, bütün alanlarda yoğun ve ileri teknolojik safhaya geçmesi gerektiğini vurguladı.
Başbakan Davutoğlu, Türkiye ile Japonya'nın, son dönemde en üst düzeyde siyasi ilişkiler yanında çok önemli stratejik projeleri yapma yönünde çok örnek işbirliği sergilediğini anlattı. Türk-Japon ilişkileri bağlamında 2015'in çok özel bir yıl olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şunları söyledi: "Ortak hatıramız olan Ertuğrul gemisinin Japonya'ya gidişinin ve maalesef elim bir kazada batışının 125'nci yılı. Geçen sene Hiroşima'nın yıl dönümünde Hiroşima'daydım. Ertuğrul faciasının olduğu şehre ve bölgeye de gittim, o hisleri derinden yaşadım. Geçtiğimiz günlerde de Genelkurmay Başkanımızla yaptığımız toplantıda aldığımız bir karar, Türk donanması Ertuğrul'un 125'nci yılında bütün Hint Okyanusu ve Doğu Asya'yı geçerek Japonya'ya dostluk seferine çıkacak. 125 yıl önce Ertuğrul gemisinin taşıdığı dostluk bayrağını Japonya'ya tekrar taşıyacağız."
Davutoğlu, konuşmaların ardından tesislerin temelini atıp, karayoluyla döndüğü Adana'dan özel 'ANA' uçağı ile Ankara'ya gitti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: