Başbakan Erdoğan, Abd Büyükelçiliği’ne Yönelik Saldırıyı Değerlendirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Büyükelçiliği’ne yönelik saldırıyla ilgili olarak, “Tüm bunların hepsi ülkemizin refahına,...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Büyükelçiliği’ne yönelik saldırıyla ilgili olarak, “Tüm bunların hepsi ülkemizin refahına, huzuruna yönelik saldırılardır. Ama biz bütün bunlara karşı dik duracağız, bir olacağız, beraber olacağız ve bunları aşacağız” dedi.

Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanlığı’nın kara ambulansı, UMKE aracı ve ambulans botlardan oluşan 486 araçlık filosunun hizmete alım töreninde yaptığı konuşmada, ABD Büyükelçiliği’ne yönelik saldırıya değindi. Ankara’da Büyükelçiliğin personel girişine bir canlı bombanın yaptığı saldırının arzu edilmeyen bir neticeye vesile olduğunu belirten Erdoğan, “Terörün uzantıları başından beri söylediğimiz gibi, bu ortak mücadeleyi dünyanın her yerinde birlikte vermemiz gereğini söyledi. Şu anda bütün güvenlik görevlisi arkadaşlarımız orada tetkiklerini, incelemelerini yapıyorlar ve sağlıklı neticeler tam olarak ortaya çıktığında gerekli açıklamaları başta İçişleri Bakanımız olmak üzere yapacaklardır. Şu anda canlı bomba paramparça olmuştur. Bunun yanında özel güvenlik ekibinden orada bir rivayete göre 1, bir rivayete göre 2 vatandaşımız rahmetli olmuştur. Onlara da şifalar diliyoruz. Tüm bunların hepsi ülkemizin refahına, huzuruna yönelik saldırılardır. Ama biz bütün bunlara karşı dik duracağız, bir olacağız, beraber olacağız ve bunları aşacağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“Şunu biliniz ki hiçbir şehidimizin kemiklerini sızlatmayacak, onların ruhunu muazzep etmeyeceğiz” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Sizleri incitecek, sizleri mahcup edecek, sizlerin başını eğecek hiçbir girişimin içinde bulunmadık, bulunmayacağız. Tamamen anayasal, tamamen yasal, tamamen meşru yollarla milletin değerleriyle örtüşen şekilde kardeşlik sürecini ilerleteceğiz. Millet olarak umudumuzu hiçbir zaman yitirmeyeceğiz, karamsarlığa kapılmayacak, hayallerimizi asla ertelemeyeceğiz. İyi niyetle çıktığımız bu hayırlı yolda inşallah hayırlı neticeler alacak, Türkiye’nin önünü açacak, Türkiye’yi istikrarla, güvenle büyütmeye devam edeceğiz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz