Başbakan Erdoğan, ABD'ye gitti

Ankara -AA- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BM'nin 24 Eylül'de başlayacak 62. Genel Kurulu'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere özel uçak "ANA" ile saat 15.15'te ABD'ye gitti.

Başbakan Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen de ABD'ye hareket etti.

Başbakan Erdoğan, ABD'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda geziye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan, 24 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek BM'nin 62. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere New York'a gittiğini söyledi.

Reklam
Reklam

New York'taki temasları sırasında, Türkiye'nin, BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği 2009-2010 dönemi adaylarını uygun vesilelerle vurgulayacağını belirterek, "Yaklaşık yarım yüzyıldır Güvenlik Konseyi'nde temsil edilmemiş olan ülkemizin 2008 yılında yapılacak seçimlerde bu üyeliğe getirilmesi uluslararası ilişkilerdeki konum ve
rolümüzü daha da artıran bir gelişme olacaktır" dedi.

Başbakan Erdoğan, 28 Eylül Cuma günü BM Genel Kurulu'nda uluslararası gündemle ilgili konularda Türkiye'nin görüşlerini açıklayan bir konuşma yapacağını ve bu vesileyle 25 ülkeden muhataplarıyla ikili görüşmeler gerçekleştireceğini kaydetti.