Başbakan Erdoğan: Akkuyu, Bir Kalemda Yapılan En Büyük Yatırım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akkuyu’da yapılacak nükleer güç santralinin 20 milyar dolarlık sermayesiyle tek kalemde...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akkuyu’da yapılacak nükleer güç santralinin 20 milyar dolarlık sermayesiyle tek kalemde yapılan en büyük yatırım olacağını kaydetti. Rusya Atom Enerjisi Kurumu’nun (Rosatom) projeye ilk etapta 700 milyon dolar aktardığını söyleyen Erdoğan, “800 milyon dolar daha sermaye aktarımı kararı almalarından memnuniyet duyduk.” dedi.

Türkiye ve Rusya arasında, Başbakan recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı katılımıyla 3. Üstdüzey İşbirliği Toplantısı gerçekleştirildi. Erdoğan ve Putin daha sonra kameraların karşısına geçti. Toplantıya ve iki ülke arasındaki işbirliğine değinen Erdoğan, Akkuyu’da yapılacak nükleer güç santralinin bir kalemde yapılan en büyük yatırım olduğunu söyledi. Rusya Atom Enerjisi Kurumu’nun (Rosatom) şu an 700 milyon dolar sermaye aktardığını , daha sonra 800 milyon dolar daha aktaracağını belirten Erdoğan, “Bu rakamı 2 buçuk milyar dolara çıkarmak istiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye ile Rusya arasında ekonomi, finans, güvenlik, ticaret ve kültür alanında 11 anlaşma imzalandığını hatırlatan Erdoğan, “Dış ticarette Rusya şu anda Almanya’dan sonra ikinci sırada. İlişkilerimizi daha da güçlendirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Sberbank’ın Denizbank’ı almasıyla Rus firmalarının Türkiye’deki bankacılık sektörüne girdiğini anlatan Erdoğan, Rus iş adamlarının Türkiye’ye güvendiklerini ve bu sebeple yatırım yaptıklarını vurguladı.

Türk iş adamlarının da bu yıl Rusya’da 10 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını ifade eden Erdoğan, özellikle inşaat firmalarının bugüne kadar 40 milyar dolarlık yatırımla Rusya’nın güvenini kazandıklarını kaydetti.

Erdoğan, Rusya ile kültürel alanda da bir çok anlaşma imzaladıklarını belirtti. “Şehitlikleri karşılıklı olarak ziyarete açtık.” diyen Erdoğan, turizmin daha da canlanacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz