Başbakan Erdoğan: Bu Insanlar Arazide Çalışarak Milletvekilliğini Kazanmadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Meclis’te yeni yasama yılı açılışındaki konuşmasında tutuklu vekillerle...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Meclis’te yeni yasama yılı açılışındaki konuşmasında tutuklu vekillerle ilgili sözlerini, "Bizim bu düşünceyi paylaşmadığımız ortada zaten. Çünkü bu insanlar arazide çalışarak milletvekilliğini kazanmış olan insanlar değiller." diye değerlendirdi.

TBMM'nin yeni yasama yılının açılış töreninden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanımızla bir polemiğin içerisine girmek istemem. Bizim bu düşünceyi paylaşmadığımız ortada zaten. Çünkü bu insanlar arazide çalışarak milletvekilliğini kazanmış olan insanlar değiller. Onlar zaten o dönemde içerideydiler ve o dönem içerideyken tersten dönüp parlamentoya gelme gayreti içindeydiler. Bakın şimdi onlardan bir tanesi, buyurun ilk derece mahkemenin verdiği karar; 18 yıl. Dışarıda olmuş olsaydı durum çok daha farklı olmuş olacaktı. Bunları iyi görmek durumundayız diye düşünüyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti kongresinde açıklanan 'AK Parti 2023 Vizyonu' isimli kitapçıkta yer alan “kamuda Kürtçe” konusu da sorulan Erdoğan, "Şu anda arkadaşlar çalışmayı yapıyor ama hedefimiz tabi en kısa zamanda inşallah bu uygulamayı başlatabilmek." cevabını verdi.

Cumhuriyet gazetesi gibi bazı gazetelerin Kongre’ye akreditelerinin kabul edilmemesine ilişkin soru yöneltilen Erdoğan, "Gayet netim. Burada herhangi bir savunma içerisinde değilim. Bize sürekli olarak hakaret eden, her türlü saygısızlığı sürekli olarak gösterenleri, ben de kendi özel böyle bir günümüze davet etmek zorunda değilim. Bundan dolayı da davet etmedik. Olay bu kadar basittir. Yani bu işi bu kadar seviyorlarsa zaten bunca televizyonlar yayınladılar. Oradan takip eder, gerekli değerlendirmeleri yine yaparlar. Yani sadece onların şeyi, Arena'ya girememişlerdir olay budur." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: