Başbakan Erdoğan: Bu seçime katılım çok yüksek

<span>Başbakan</span> Recep Tayyip Erdoğan, kendisine ulaşan bilgilere göre bu seçime katılımın öncekilere oranla çok yüksek...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisine ulaşan bilgilere göre bu seçime katılımın öncekilere oranla çok yüksek olduğunu söyledi. Demokrasinin gelişmesi açısından bu durumu sevindirici bulduğunu belirten Erdoğan, sandıktan çıkacak sonuca herkesin saygı duyması gerektiğini ifade etti.
Başbakan Erdoğan, oyunu ailesiyle birlikte Üsküdar'daki Burhaniye İlköğretim Okulu'nda kullandı. Oyunu kullandıktan sonra sevgi gösterileri arasında okuldan ayrılan Erdoğan aracına binmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kampanya döneminde 68 il ve yaklaşık 24 büyük ilçede miting yaptıklarını belirten Erdoğan, "Meydanlarda biz konuştuk, şimdi de milletimiz konuşuyor. Milletimiz bugün milli iradesini ortaya koymak suretiyle önümüzdeki 4 yıl bu ülkeyi kimin yöneteceği karını vermiş olacak. Bu bizler için en onurlu, saygı duyulması gereken bir karar olacak. Şuana kadar aldığım haberler itibariyle gayet güzel şekilde oylama devam ediyor. Bu yapılan oylamanın ülkemiz milletimiz için hayırlara vesile olmasını, barışa temel hak ve özgürlüklerin çok daha güçlenmesine vesile olmasını diliyorum. Bugün sandıklarda görev yapan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Sizlere de bu sürece verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Bir gazetecinin bugünden itibaren liderler arasındaki gerilimin bitip bitmeyeceği yönündeki sorusuna ise Erdoğan şu yanıtı verdi: "Bize gelen davet talepleri en üst düzeyde nezaket bulur. Ama maalesef bizim daha önceki ziyaret tayeplerimize olumlu yanıt vermeyenler oldu." diye konuştu.
Balkon konuşması yapıp yapmayacağı sorusuna ise, "İnşallah" yanıtını verdi. Erdoğan buradaki konuşmasının ardından yine sevgi gösterileri arasında Kısıklı'daki evine geçti. Erdoğan'ın akşam saatlerinde Ankara'ya gitmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz