Başbakan Erdoğan: Cami Projesi Çamlıca’yı Anten Kulelerinden Kurtaracak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çamlıca Tepesi’ne yapılacak cami projesiyle Çamlıca Tepesi’nin radyo ve televizyon kulelerinden...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çamlıca Tepesi’ne yapılacak cami projesiyle Çamlıca Tepesi’nin radyo ve televizyon kulelerinden temizleneceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Mısır'a gerçekleştireceği ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı'nı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenledi. Erdoğan toplantıda basın mensuplarının Çamlıca'ya yapılacak cami projeis ile ilgili sorularını cevapladı.

Erdoğan, Çamlıca Tepesine cami yapımı ile ilgili 90’ı aşkın projenin yarışmaya katıldığını ve bu projeler içinden değerlendirme yapıldığını aktardı. Değerlendirmeler sonuncunda birinciliğe layık bir projenin bulunamadığını aktaran Erdoğan, “Fakat şu anda görüldüğü kadarıyla bir ilk 10 ortada var. Bunlar mansiyon dereceleri de dahil olmak suretiyle. Şu anda tabi bunun değerlendirmesini, nihai değerlendirmesini arkadaşlarımız yapıyorlar. Bundan sonra bazı yerlere müdahaleler de olabilir. Ondan sonra da hayırlısıyla Çamlıca Tepesi’nde bu İstanbul için çok çok önemli eserin temelini atar ve süratle de bittiğin görmeyi temenni ederiz.” dedi.

Reklam
Reklam

Projenin belirlenmesinin ardından mimarların eleştirilerini değerlendiren Erdoğan, konuyla ilgili pek çok şey yazılabileceğini ve mimarların farklı yorumlar getirebileceğini belirtti. Erdoğan, “Hepsinin çizgisi farklıdır. Mesela ben çoğu zaman bazı mimar arkadaşlarımızın çizgilerini anlarım. ‘Bu filancanın mıdır?’ derim. Çok çalıştığımız bazı mimar arkadaşlarımızın eserlerini çizgilerinden anlamak mümkündür. Burada da buna benzer farklı yorumlar vardır. Haklıdırlar, onun için bunun üzerinde bu kadar talebin olması bizim için önemliydi. Güzeldi.” şeklinde konuştu.

Projeyi çizen iki bayan mimarın çalışmasının takdire şayan olduğunu anlatan Erdoğan, son durumun görevli personel tarafından kendilerine iletileceğini ve adımların süratle atılacağını bildirdi.

Projenin sadece Çamlıca’daki cami olayıyla ilgili olmadığını aynı zamanda Çamlıca Tepesi’ni radyo ve televizyon kulelerinden temizleneceğini belirten Erdoğan şunları söyledi: “Bunlar Küçük Çamılca’da tek kulede toplama karımız var. Bu kule özellikli bir kule olacak. Restoran, her şeyiyle çok daha farklı bir kule olacak. O kirlilikten de inşallah Çamlıca Tepesi’ni kurtarmış olacağız.”

Reklam
Reklam

Çamlıca Tepesi’ndeki baz istasyonlarının da ayrı bir sorun olduğunu dile getiren Erdoğan, baz istasyonlarını da minimize edecek bir adımın atılacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: