Başbakan Erdoğan: CHP devrimlerden nemalanıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin devrimden nemalandığını söyledi. Erdoğan, "CHP eşittir devrim. Hopa’da bunu gösterdiler....

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin devrimden nemalandığını söyledi. Erdoğan, "CHP eşittir devrim. Hopa’da bunu gösterdiler. Tek yol devrim diye pankart açtılar." dedi.
Başbakan İzmir Gündoğdu Meydanı’ndaki mitingde halka hitap etti. "İzmir başkadır, başka güzeldir." diye konuşan Erdoğan, İzmir acıyı da sevinici de yaşamış ama asla yılmadığını söyledi. Erdoğan, İzmir'le kendi aralarına hiç kimsenin giremeyeceğini, hizmet etmekten kimsenin kendilerini alı koyamayacağını söyledi. Kalabalığa dikkat çeken Erdoğan, "Çatlamasınlar. Çatlamasın be. Onları da alalım yanımıza. Daha güçlü oluruz." diye konuştu.
Türkiye’nin 81 ilinde aynı dili kullandıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, gittikleri her şehirde kardeşlik ve samimiyetin diliyle konuştuklarını vurguladı. "Bizim yaptıklarımız neyse, içimizdeki de odur. Kalbimizde ne varsa dilimizde de o var. 81 vilayete 81 ayrı dil kullanmıyoruz. Sahillere ayrı, ilçelere, köylere ayrı dil kullanmıyoruz. Biz bize oy vermeyenler ‘bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam, beyinsiz. Yüzde 60’ı aptal’ gibi nezaket dışı ifadeler kullanmıyoruz." diye konuştu.
Kıskançlık, küslük gibi kavramlara asla prim vermediklerine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, belli kesimleri korkutarak, ardından da bu korkuları da istismar ederek siyaset yapmadıklarını anlattı.

Reklam
Reklam

HİZMETLERLE GELDİK
Başbakan, bugüne kadar İzmir'e hep hizmetlerle geldiklerini, asla hakaretlerle gelmediklerini ifade etti. Barajla, okulla, çevre yoluyla, limanlarla hizmet ettiklerini vurguladı. Türkiye’nin demokrasi yolunda çok badireler atlattığını belirten Erdoğan, çok partili hayata adım atılmasıyla demokrasinin zaman zaman kesintiye uğratıldığını söyledi. "Adnan Menderes ve arkadaşlarının idamını kimler alkış tuttu?" diyen Erdoğan, CHP’nin 27 Mayıs’ı bayram olarak kutladığını hatırlattı. Erdoğan, şöyle konuştu: "Çok partili dönemde ilk başbakanı Adnan Menderes ve arkadaşları idam edildi. Onun idamına kimler alkış tuttu. CHP alkış tuttu. Ardından 12 mart 12 eylül de 28 şubat’ta demokrasiye milli iradeye müdahale edildi. Bütün bu dönemlerde sanal düşmanlar, korkular icat edildi. 27 Mayıs’ı Adnan menderesi ve iki arkadaşı idam edildiği o günü kimler bayram ilen etti. Maalesef CHP 27 Mayıs’ı bayram ilan etti. Düşünebiliyor musunuz? Bu ülkeye hizmet veren halkın iradesiyle iktidar olanların idam edildiği günü bayram ilan eden CHP.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz