Başbakan Erdoğan, 'Dünya Barış Ödülü' Için Moğolistan'a Gidiyor

Dünya barışına hizmetlerinden dolayı ‘Uluslararası Bilge Kağan Dünya Barış Ödülü’ne layık görülen Başbakan Recep Tayyip...

Dünya barışına hizmetlerinden dolayı ‘Uluslararası Bilge Kağan Dünya Barış Ödülü’ne layık görülen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ödülünü almak üzere 10 Nisan’da Moğolistan’a gidecek. Başbakan Erdoğan, Türk ve İslam dünyasının seçkin isimlerinden oluşan ödül komitesi tarafından kendisine verilecek ödülü, Türk dünyasının sembolü olan Orhun Anıtları’nın önünde alacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tarihte ilk kez verilecek olan ‘Uluslararası Bilge Kağan Dünya Barış Ödülü’ne layık görüldü. Daha önce Başbakan Erdoğan’a verileceği belirlenmiş olan ödül, 10 Nisan’da Moğolistan’ın Khar Khorin (Kara Kurum) şehrinde Orhun Kitabeleri’nin hemen önünde verilecek. Başbakan Erdoğan’ın da bu kapsamda programının şekillendiği belirtildi. Erdoğan’ın bu tarihte Moğolistan’da olacağı öğrenildi. Ödül hakkında bilgi veren Avrasya Kalkınma Platformu Genel Başkanı Hasan Cengiz, Uluslararası Bilge Kağan Ödül Komitesi kurduklarını belirterek, ödülün ilk kez verileceğini ve bu yıl uluslararası bir ödül komitesi kurduklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Ödül Komitesi'nin Orta Asya, Ortadoğu ve Balkan ülkelerinin parlamenterleri ve akademisyenlerinden oluştuğuna dikkati çeken Cengiz, Türk ve İslam aleminin kanaat önderlerinin Başbakan Erdoğan'ın dünya barışına yapmış olduğu hizmetlerini saygı ve şükranla izlediğini ifade etti. Cengiz, Atayurt olarak kabul edilen Moğolistan'da düzenlenecek olan Bilge Kağan Dünya Barış Ödülünün bu yıl ki sahibinin Başbakan Erdoğan olmasının altında ise ‘yurtta sulh cihanda sulh’ vecizesini özümseyen ender devlet adamlarından birisi olmasına işaret etti.

ÖDÜL KOMİTESİ, TÜRK-İSLAM DÜNYASINDAN İSİMLERDEN OLUŞUYOR

Oluşturulan ödül komitesinde yer alan isimlere de dikkat çeken Cengiz, isimlerin Türk ve İslam aleminde çok saygın isimlerden oluştuğunun altını çizdi. Cengiz, komitenin şu isimlerden oluştuğunu dile getirdi: "Kırgızistan Milletvekili Anarbek Kalmatov, Kırım Tatar Meclis Başkanı Mustafa Cemil Kırımoğlu, Afganistan Milletvekili Seyyit Anwar Sedat, Moğolistan Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Ochir Ochirjav, Moğolistan Hukuk İcra Üniversitesi Rektörü Sn. Chingiss R., Irak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Demokratik Çalışma Partisi Lideri Dr.Şakir Kitap, Azerbaycan Bakü Üniversitesi Tarih Felsefe Bölümü Prof.Dr.Fariz Halilli, Makedonya Milli İlimler Akademisi Üyesi Prof.Dr. Numan Yusufi, Gaziantep Milletvekli Mehmet Erdoğan, Avrasya Kalkınma Platformu Düşünce Kuruluşu Başkanı Prof.Dr Celal Erbay gibi önemli şahsiyetlerden oluşuyor.”

Reklam
Reklam

ÖDÜLÜ MOĞOLİSTAN DEVLET BAŞKANI'NIN ELİNDEN ALACAK

Bilge Kağan Dünya Barışı ödül töreni hazırlıkları için gelecek hafta Moğolistan'a gideceğini aktaran Avrasya Kalkınma Platformu Genel Başkanı Cengiz, seçici kurulun törende hazır bulunacaklarını ifade etti. Cengiz, Moğolistan'da düzenlenecek ödül töreninde, Başbakan Erdoğan'a ödülünü ev sahibi ülkenin devlet başkanının takdim edeceğini kaydetti.

Bilge Kağan Dünya Barış Ödül Komitesi Sözcüsü Kırgısistan Milletvekili Anerbek Kalmotov ise "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diğer liderlerden farklı kılan özeliğinin barış ve sevgi adamı olmasıdır. Sayın Başbakan Erdoğan'ı çalışmalarını 10 yıldan beri hayranlıkla izlemekteyim. Başbakan Erdoğan'ı partisinin grup toplantısında ve genel merkezinde çok kısa bir sürede olsa bir araya geldim. Türk Dünyası için önemli olan ve Türklerin Atayurdu olan bugün ki Moğolistan topraklarında yaşamış olan Bilge Kağan'ın aziz hatırası önünde Sayın Başbakan Erdoğan'a dünya barışına yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı ödül verilmesi, bizleri ziyadesi ile heyecanlandırmıştır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

"ERDOĞAN, DÜNYANIN ÇEŞİTLİ YERLERİNDE DÖKÜLEN KANIN DURMASI İÇİN ÇABA SARF EDİYOR"

Başbakan Erdoğan'ın kendi ülkesinde ‘iç barışı’ sağlamak için yürüttüğü faaliyetlerin de dünya kamuoyunda dikkatle izlendiğini vurgulayan Kalmatov, "Türkiye'de yıllardan beri var olan sorunları, barış süreci başlatarak, kendi halkının mutlu olması için çok büyük adımlar attı. Başbakan Erdoğan'ın dünyanın çeşitli yerlerinde dökülen kan ve gözyaşının dinmesi için çok büyük çaba sarf ettiği tüm dünya halkları tarafından takdirle karşılanmıştır. Erdoğan'a bu ulvi özeliklerinden ötürü, ödül komitesi tarafından Bilge Kağan Dünya Barış Ödülü verilmesi kararlaştırılmıştır." ifadelerini kullandı.

Avrasya Kalkınma Platformu Genel Başkanı Hasan Cengiz'i böyle anlamlı bir organizasyonu düzenlediğinden dolayı kutladığını dile getiren Anerbek Kalmatov, Başbakan Erdoğan'dan sonra da ödülün her yıl başka bir şahsiyete verileceğini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz