Başbakan Erdoğan, Gaziantep'te

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencilerine, "Bir olun, beraber olun, diri olun, Türkiye'nin aydınlık geleceğinin köşe taşları sizler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencilerine, "Bir olun, beraber olun, diri olun, Türkiye'nin aydınlık geleceğinin köşe taşları sizler olun" diye seslendi.

Başbakan Erdoğan, Gaziantep'te Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ni ziyaret ederek, öğrencilere hitap etti.

Üniversiteye gelişinde, Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu ve Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir tarafından karşılanan, Erdoğan Kalyoncu ve Özdemir'den üniversite hakkında bilgi aldı.

Erdoğan, daha sonra Hukuk Fakültesi Amfisi'nde öğrencilere hitap ederek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ziyaretinin kendisi için anlamlı olduğunu söyledi. Merhum Hasan Kalyoncu'nun kendisinde özel bir yeri bulunduğuna işaret eden Erdoğan, "Merhum Hasan Kalyoncu'nun heyecanı heyecanımdır, onun özellikle eğitime, ilme, gençliğe olan aşkı aşkımdır" dedi.

Reklam
Reklam

Hasan Kalyoncu ile her bir araya geldiklerinde, eğitim ve gençliğin ayrı sohbet başlığı olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Heyecan olmadan bu tür adımlar atılamazdı. Şu anda ben Kalyoncu Üniversitesi'ni görünce Gaziantep'de farklı bir zenginliği gördüm. Bu mimarı tasarımıyla inşallah öğrenci ve öğretim üyesi noktasındaki tasarımı gerçekleşme payı geleceğin Gaziantepi, Türkiyesi için numune teşkil edecektir diye düşünüyorum. Hep şunu söylerim, insanlar şehirleri zenginleştirdiği kadar şehirler de insanları zengin kılar, insanların şehirler üzerinde hakkı olmaktan öte şehirlerin insanlar üzerinde hakkı vardır. Gaziantep'in 10 yıl öncesiyle bugününü değerlendirdiğimiz zaman 10 yıl önce adeta kasaba görünümünde olan Gaziantep vardı ama bugün şanına yakışır Gaziantep var. Şu anda 3 üniversitesi olan bir Gaziantep var. Bir tarafta Gaziantep Üniversitesi, diğer tarafta 2 vakıf üniversitesi Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Zirve Üniversitesi var."

Başbakan Erdoğan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin çok kısa zamanda öğrenci sayısı ve kampüs imarı konusunda büyük mesafe kat ettiğini belirterek, "Böyle bir vakıf üniversitesinde, keyfiyet, kemmiyet noktasında kemmiyeti aramak güzel, ama asıl olan keyfiyeti aramaktır. Bu anlayışı yöneticilerde, öğrencilerde görüyorum. Gaziantep inşallah Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde müstesna, parmakla gösterilen bir şehir, üniversiteleriyle anılan bir şehir olacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Üniversitede eğitim gören öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Başbakan Erdoğan, "Bir olun, beraber olun, diri olun, Türkiye'nin aydınlık geleceğinin köşe taşları sizler olun" dedi.

Erdoğan'a konuşmasının ardından Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir tarafından Osmanlı İmparatorluğu'nun son meclisinin albümü hediye edildi.

Başbakan Erdoğan'a ziyarette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti milletvekilleri, Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey eşlik etti.

Muhabir: Kadir Karakuş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz