Başbakan Erdoğan: "Haddinizi bilin"

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya/Pamukova'da meydana gelen tren faciasını, bazı siyasilerin ranta dönüştürme gayreti içinde olduğunu söyledi. Erdoğan, "Ulaştırma Bakanı'nı görevden alacak mısınız?' diye soran bir gazeteciye azarladı.

Başbakan Erdoğan, cuma namazını Subayevleri Mahallesi'nde Aksa Camii'nde kıldı. Namaz çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, "Ulaştırma Bakanı'nı görevden alacak mısınız?" şeklindeki bir soruya oldukça sinirlendi. "Daha önce hükümetler mi istifa etmiş, bakanlar mı görevden alınmış" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Kazanın nedenini ve niçinini araştırıyoruz. Soru sorarken haddinizi aşmayın. Acı senin acın olsa bu soruyu sormazsın. Önce acaba bu kaza neden olmuş bunların üzerinde durulur. Bu soru akla en son gelecek bir sorudur. Acaba bugüne kadar meydana gelen kazalarda hep hükümetler mi istifa etmiş, hep böyle bakanlar mı görevden alınmış".

Erdoğan, 1950'den beri 10'u aşkın aynı hat üzerinde bu tür kazaların meydana geldiğini hatırlatarak, ama hiçbir zaman böyle bir tasarrufun aranmadığını belirtti. "Böyle aklınıza gelen her soruyu pat diye sormayın" diyerek gazetecileri uyaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu konuda bir defa haddinizi bilerek soruları sorun. Şu anda arkadaşlarımız büyük acı yaşıyorlar. Geceden beri çalışmalarını sürdürüyorlar. Teknik kadro olarak çalışmalarını sürdürecekler. Bizim bir taraftan acımız büyükken, sizler gelip farklı şeyler soruyorsunuz".
Bazı siyasilerin kazayı ranta dönüştürme gayreti içinde olduklarını belirten Erdoğan, kazanın Bakanlar Kurulu'nda ele alınacağını kaydetti.

Reklam
Reklam