Başbakan Erdoğan: Kızılay Dünya Barışına Katkı Sağlamaya Devam Edecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılay'ın Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye ve dünya barışına katkı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılay'ın Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye ve dünya barışına katkı sağlamaya devam edeceğini söyledi.

Kızılay Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Erdoğan, vakıf medeniyetinin, şefkat ve merhamet duygularının tezahürü olan Kızılay'ın aziz milletin yüz akı kuruluşlardan biri olarak insani yardım faaliyetlerini başarıyla sürdürdüğünü ifade etti.

Dünyanın neresinde ve hangi milletten olursa olsun, dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin bütün mazlumların ve mağdurların imdadına koşan Türk Kızılayı'nın acizlerin, düşkünlerin ve muhtaçların yaralarına merhem olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Kızılay, komşumuz Suriye'de yaşanan drama da seyirci kalmamakta, baskı ve zulümden kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimize kucak açmakta, insani yardımlar sunmaktadır. Faaliyet alanının genişliğiyle dikkati çeken Kızılay, ihtiyaç sahiplerine yardımları organize ve ivedi bir şekilde ulaştırabilmesi sayesinde, diğer yardım kuruluşları arasında ve uluslararası toplum nezdinde, ayrıcalıklı ve saygın bir konum kazanmayı başarmış durumdadır. Bugüne kadar gerçekleştirdiği bütün faaliyetlerde Türkiye'nin gücünü ve yardımseverliğini başarıyla gösteren Kızılay, inanıyorum ki bundan sonra da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye ve dünya barışına katkı sağlamaya devam edecektir. Bu düşüncelerle Kızılay Haftası’nı kutluyor, insanlığa hizmet etmeyi kendilerine şiar edinen Kızılay gönüllülerini ve bütün vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz