Başbakan Erdoğan: Kur’an’ın öğretilmesine hürmet iade edildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Cuma günü TBMM’de, tıpkı ezana hürmetin iadesi gibi Kur’an-ı Kerim’in öğrenilmesine...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Cuma günü TBMM’de, tıpkı ezana hürmetin iadesi gibi Kur’an-ı Kerim’in öğrenilmesine ve öğretilmesine hürmet iade edilmiştir.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Yalanın, doğrudan çok daha hızlı yol aldığını vurgulayan Erdoğan, “Muhalefetin her konuda ürettikleri yalanların, doğrunun önüne geçmemesi için biz her an uyanık olacağız.” ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen kademeli zorunlu eğitime değinen Erdoğan, “Aziz milletimiz bizim ne yapmak istediğimizi çok iyi biliyor ve bize destek veriyor. Milletimiz 28 Şubat’ın bu ülkenin üzerine nasıl bir karabasan gibi çöktüğünü gördü, yaşadı. 28 Şubat sonrası uygulamaları ekonomiye, sosyal hayata, özellikle de eğitime nasıl ağır bir darbe vurduğunu milletimiz tecrübe etti. Aklıselim herkes kademeli eğitimin ne anlama geldiğini biliyor ve bunu yürekten destekliyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti’nin, 75 milyonun partisi olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: “Başta CHP olmak üzere muhalefet partilerinin yalan, iftira, karalama ile yürüttüğü kampanyayı biz samimiyetin ve muhabbetin dili ile bozmak zorundayız. CHP gerek komisyonda gerek Genel Kurul’da hakaret etmekten, şiddet uygulamaktan, ortamı germekten ve tahrik etmekten vakit bulup da kademeli eğitimin ne anlama geldiğini idrak edemiyor. Konuşmaktan dinlemeye fırsat bulamadılar. Dinleselerdi inanın kendi çocukları adına bu yasaya destek vereceklerdi. İdeolojik saplantılarının bir perde gibi örttüğü idrakleri mevzuu anlamalarına engel oldu. Yasa çıktıktan sonra da kamuoyunu yanıltma gayreti içindeler. CHP Genel Başkanı’nın konuşmalarına bakın. Kesintisiz eğitimle kademeli eğitim arasındaki farkı anlayamadığını, yeni yasanın neler getirdiğini bilmediğini göreceksiniz.”

CHP’nin gazete haberleri ile hükümeti suçladığını söyleyen Erdoğan, “Gerçek başka. Gazete haberleri hiçbir zaman belge olamaz. Ama bizi bu gazete haberleri ile yargıladılar. Biz de aynı dil ile cevap vereceğiz. 'Kayseri'de yolsuzluk var' dediler. Mahkeme kararları ortada. Özür diledi mi? Ama ne oldu millet iki oydan birini AK Parti’ye vererek sana gereken cevabı verdi. 'Bir bakan ÖSYM’ye mail göndermiş' dedi. Özür diledi mi? Yok. Neden? Çünkü kitaplarında böyle bir şey yok. Kürsüde önüne konulan notu bile okuyamıyor. Şimdi de kademeli eğitim ile ilgili eline tutuşturulan yalan yanlış bilgi notları üzerinden kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor. Biz buna müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz. Biz yalanlarla milletimizin kandırılmasına izin vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“EZANA HÜRMETİN İADESİ GİBİ KUR’AN-I KERİM’İN OKUTULMASINA HÜRMET İADE EDİLMİŞTİR”

Teşkilattaki her bir kişinin, bulundukları şehirlerde, ilçelerde, beldelerde köylerde vatandaşlara bu konuyu anlatması gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Aradan 62 yıl geçmesine rağmen, bu millet merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarının ezanın Türkçe okunmasına son vermelerini asla unutmadı, unutmuyor. Ben inanıyorum ki bu millet her şey unutsa bile sırf ezana iade ettiği hürmetten dolayı Adnan Menderes’i ebediyen gönlünde ve hafızasında taşıyacak. Cuma günü TBMM’de, tıpkı ezana hürmetin iadesi gibi Kur’an-ı Kerim’in öğrenilmesine ve öğretilmesine hürmet iade edilmiştir. Bu millet bizim yaptığımız bu düzenlemeyi de inşallah ebediyen hayırla yâd edecektir.” dedi.

Millete giderek zihinlerdeki soru işaretlerinin yok edileceğini ifade eden Erdoğan, “Özellikle CHP, MHP, BDP seçmenine gideceğiz. Onlara gerçekleri açık açık anlatacağız. Oy verdikleri gönül verdikleri partilerin nasıl statükodan yana tavır aldıklarını onlara anlatacağız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“KEMAL EFENDİ, GEL BUNA CEVAP VER”

Erdoğan şöyle devam etti: “İleri gelenlerinden biri diyor ki, Kur’an seçmeli ders olduysa, Alevilik neden seçmeli ders olmuyor? Şu mukayeseye bakın. Kur’an, Alevi vatandaşlarımın kitabı değil mi? Böyle bir mukayese yapılabilir mi? Böyle bir anlayış olur mu? Sıkıntı buradan geliyor. Kemal efendi, gel buna cevap ver. Zaten din dersinin içinde Alevilik ile ilgili bilgileri veriyoruz. Bu daha genişletilebilir mi o ayrı bir konu.” Erdoğan, konuyla ilgili önerilerin iletilmesi halinde değerlendirileceğinin altını çizdi.

Kademeli eğitime geçiş için hazırlıklara başlandığında CHP ile birlikte MHP ve BDP’nin de buna karşı çıktığını söyleyen Erdoğan, “Dikkat edin tabanları böyle istediği için değil, bunlar statüko kardeşi oldukları için bu düzenlemeye karşı çıktılar. Tabanlarına rağmen, kendilerine oy veren kitleye rağmen bu düzenlemeye karşı çıktılar. 12 Eylül halk oylamasında da aynı şeyi sergilediler. Tabanlarına, kendi kitlelerine tamamen zıt şekilde Anayasa değişikliği karşısında ittifak yaptılar. Kendi kitlelerinin dahi onlara inanmadıklarını 12 Eylül’de çok net olarak gördüler.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: