Başbakan Erdoğan: Kürt meselesinin çözümünün önündeki engel BDP'dir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de Kürt meselesinin çözümünün önündeki en büyük engelin BDP olduğunu belirterek,...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de Kürt meselesinin çözümünün önündeki en büyük engelin BDP olduğunu belirterek, "Bizim çözüm odaklı siyasetimizi engellemek isteyen, çözümü yavaşlatmak isteyen, çözüme direnen BDP'dir, CHP'dir, MHP'dir." dedi.
Başbakan Erdoğan, tarihi Odunpazarı meydanında şiddetli yağmur altında Eskişehirlilere hitap etti. Yağmur nedeniyle vatandaşlara binlerce yağmurluk dağıtıldı. Konuşması sırasında bir vatandaş üzerinde, "Recep Tayyip Erdoğan" yazılı ve aynı zamanda kentin plakası olan 26 numaralı Eskişehir forması hediye etti. "Eskişehir’i gönlümü açmaya geldim. Siyasetin diliyle değil gönül diliyle derdimi sizlere anlatmaya geldim. Benden hakaret ve suçlama görmeyeceksiniz." diyen Başbakan Erdoğan, konuşmasında BDP, CHP ve MHP'ye sert bir dille eleştirdi.
Kimselerle polemik derdinde olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, Etiler, Cizre'deki İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kaldığı yurt, Diyarbakır Hazro'da AK Parti ilçe başkanın oğlu kaçırılması ve Silvan’da bir işadamının AK Partili diye araçlarının terör örgütünce yıkılması, Star gazetesine yapılan saldırıyı tepki göstererek, seçim öncesi siyasi ortamın bu tür çirkin bu olaylarla gerilmek istendiğini kaydetti. Bu terör olaylarını siyasi bir oyun ve üç beş oy almak için yapıldığını kaydeden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Seçim öncesinde siyasi ortamı etkilemek amacıyla tek suçu oradan geçmek olan masum bir kadını ömür boyu yürümesini engellemek alçaklıktır. O bombayı hazırlayanda, planı yapanda, patlatan alçaktır. İnsanlıktan nasibini almamıştır. Seçim öncesinde barış ve huzur ortamını bozmak istiyorlar. Üç-beş oy almak için çocuklarını yüzü yakmak alçaklıktır, namussuzluktur. Bu şiddet ortamında beslenen, üç oy için şiddeti kullanan BDP'lilere sesleniyorum. ( BDP içinde, demokrat olduğunu, dindar olduğunu iddia eden bağımsız adalara sesleniyorum. Sırtınızı dayadığınız yer bebekleri, çocukları, gençleri, katlediyor. Masum insanları sakatlıyor. Bunlara değer mi? Bunların vicdan azabından nasıl kurtulacaksınız? Bunları halka nasıl anlatacaksınız? Bu olayları şiddetle lanet leye bilecek misiniz?"
BDP'nin sivil itaatsizlik eylemini de sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Şimdi de ( sivil cumalar kılmaya başladık) diyorlar. Çok enteresan, Cuma ne zamandan beri resmi olmaya başladı. (Gerekirse camileri de ele geçiririz ) diyorlar. Bunları söyleyenlere bir bakın. Bunlar bağımsız adaylar. Ben şimdi soruyorum hepsine. Bakın gençlerin eline Molotof verenlerle, çocukların ellerine taş verenlerle aranıza set çekmeyecek misiniz?.Bu akan kandır, vicdansızsınız." diye konuştu.
Kürt meselesinin önündeki en büyük engelin BDP olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Bakın bunu açık yüreklikle söylüyorum; Kürt meselesinin önünde en büyük engel BDP'dir. Bu ülkede Kürt meselesinin çözümünü istemeyen, annelerin gözyaşından beslenen BDP'dir. Bizim çözüm siyasetimizi engellemek isteyen, aramıza giren, işlerimizi bozan BDP'dir CHP'dir ve MHP’dir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"BDP, MHP VE CHP'Yİ PARMAKLARINDA OYNATMAYA BAŞLADI"
CHP, MHP başkanlarını BDP'nin maalesef parmaklarında oynatamaya başladığını ileri süren Başbakan Erdoğan, "Hakkâri’de CHP kendisine nasıl oynandığını görmüyor? CHP başkanı ile pazarlık yapılıyor. Burada CHP bayrağı olabilir ama bir tane Türk bayrağı yok. Bakın Kılıçdaroğlunun mitinginde bir tane Türk bayrağı yoktu. Çünkü seslendiği insanlar CHP değil, BDP’liydi. Bu nasıl vatanseverlilik?" diye konuştu.
CHP'nin İmam Hatip Liseleri konusundaki çalışmasını da tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Kılıçdaroğluna 'siz bu İHL’liler için niye böyle düşünüyorsunuz diye soruyorlar? O da diyor ki; ( Ne kadar ihtiyaç varsa o kadar kalsın, yapılsın)Ya böyle mantıkla ilim ve bilim çalışması olur mu? Ya kardeşim Meslek Liseleri ve İHL'ler açılsın. İş bulsun veya bulamasın. Ya siz açın kardeşim, adam ister okur, ister okumaz. O onların bileceği iş. Ama onların derdi başka. Bu ülkede İHL ve mezunları olmasın." açıklamasını yaptı.

"KILIÇDAROĞLU, CHP ZİHNİYETİNİ ŞU İHL'LERİN ÜZERİNDEN ÇEKİNİZ LÜTFEN"
"Kılıçdaroğlu, CHP zihniyetini şu İHL'lerin üzerinden çekiniz lütfen." diye seslenen Başbakan Erdoğan," Yahu diyor ki, ( İHL'leri biz kurduk. Onu gel de bana sor. İnönü ile dönemin milli eğitim bakanına söylediğini biliyor musunuz ? Bana gassal yetiştiriciliği okulu kur diyor. Nedir o? Ölü yıkama işi. Öyle şeyler oldu ki, CHP döneminde cenazeleri yıkayacak ve cenaze namazını kıldıracak kimse kalmadı. CHP budur neleri yapmadı ki. Camileri ağır yapan bu CHP zihniyeti dir. Atatürk İnönü’ye ye kesin talimatı verir. Bu camileri restore edin diye. Atatürk ömrü yetmiyor. Ama o camiler ahır olarak kalmaya devam ediyor. İşte CHP ye iyi bilelim ve tanıyalım." şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlunun hızlı trene binmemek için miting tarihini değiştirmesini de tepki gösteren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Kılıçdaroğlu reklam olur diye Eskişehir'e hızlı trenle gelmiyormuş. Miting programını değiştirmiş. Kılıçdaorğlu kurtuluşun yok. İstanbul'dan Eskişehir'e hızlı tren seferleri başlayacak. Ayrıca o ineceğin havaalanına da biz yaptık. Karayolu ile de gelsen bizim yaptığımız duble yollarla geleceksin. Gel inat etme, 73 milyonun taktir ettiği hizmetlerden sende faydalan, yararlan. Biz sende teşekkür beklemiyoruz. Vatandaşın hayır duası bize yeter.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz