Başbakan Erdoğan, Laricani Ile 2 Saat Görüştü

Suriye ve Gazze konularını görüşmek üzere Türkiye’de bulunan İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Başbakan Recep...

Suriye ve Gazze konularını görüşmek üzere Türkiye’de bulunan İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Sabah saatlerinde İstanbul’a gelen İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Kerbela olayının 1373. yılı dolayısıyla Halkalı'da gerçekleştirilen aşura matemine katıldı. Bu etkinliğin ardından Laricani saat 13.40’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek üzere Beşiktaş’taki Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne geldi. Görüşme yaklaşık 2 saat sürdü. Görüşmenin yapıldığı esnada Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan da Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne geldi. Bu arada Başbakanlık kaynakları, Fidan'ın Erdoğan Laricani görüşmesine katılmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye’ye gelmeden önce Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta açıklama yapan Ali Laricani, Türkiye’nin konuşlandırmayı planladığı Patriot füzeleri için NATO’ya yaptığı başvuruya tepki göstermişti. Söz konusu talebin ters etki oluşturacağını savunan Laricani, "Suriye'nin iç krizi, bu tür silahların konuşlandırılmasıyla çözülemez." demişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz