Başbakan Erdoğan Manisa'da: "Birileri Laf Üretir, Biz Ise Iş Üretiriz. Farkımız Bu. Anamuhalefete Bakın. Laftan Başka, Hakarettenbaşka Bir Şey Duyabiliyor Musunuz- Duyamazsınız.Bunların Meşrebi Bu, Mizacı Bu"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri laf üretir, biz ise iş üretiriz. Farkımız bu. Anamuhalefete bakın. Laftan başka, hakaretten başka bir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri laf üretir, biz ise iş üretiriz. Farkımız bu. Anamuhalefete bakın. Laftan başka, hakaretten başka bir şey duyabiliyor musunuz- Duyamazsınız. Bunların meşrebi bu, mizacı bu" dedi.

Başbakan Erdoğan, arasında Turgutlu Devlet Hastanesi'nin de yer aldığı toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, birçok önemli yatırımın açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek bunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Denizli ve İzmir'deki açılışların ardından Manisa'nın Turgutlu ilçesine geçtiğini belirten Başbakan Erdoğan, 344 yatak kapasitesine sahip Turgutlu Devlet Hastanesi'nin bin 200 gün olarak planlanan yapımının, 800 günde tamamlandığını söyledi. Hastanenin kendi enerjisini trijenerasyon sistemi ile ürettiğini kaydeden Erdoğan, TOKİ tarafından inşa edilen hastanenin modern ameliyathane ve seminer salonları bulunduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

-27 Mayıs darbesi-

Sağlık Bakanlığı ve TOKİ'nin ülkeye çok değerli eserler kazandırdığını dile getiren Erdoğan şöyle konuştu:

"Burada bir şey söylemem lazım. Birileri laf üretir, biz ise iş üretiriz. Farkımız bu. Anamuhalefete bakın. Laftan başka, hakaretten başka bir şey duyabiliyor musunuz- Duyamazsınız. Bunların meşrebi bu, mizacı bu. Fakat biz diyoruz ki: Durmak yok yola devam. Çünkü bizim millete verilmiş sözümüz var. Biz Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkarmakta kararlıyız. Biz bu milletin efendisi değil hizmetkarıyız. Bizim farkımız bu."

Demokrasi tarihine kazınan "kara bir lekeden" söz etmek istediğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bundan 51 yıl önce Ege bölgesinin bir efesi, Türkiye'nin de sevgilisi merhum Adnan Menderes ve arkadaşları idam edildi. Kendisini rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Merhum Adnan Menderes, CHP zulmü altında inleyen milletin umudu olmuş, iktidara gelmiştir. Türkiye'nin özlediği, özlemini çektiği hizmetleri milletle buluşturarak, aziz milletin gözünde sarsılmaz bir yer edinmiştir. Demokratik yollarla demokratik ve centilmence rekabetle yenemeyeceklerini anlayanlar 27 Mayıs darbesini yaptılar ve milletin sevgilisini idam ettiler. Burada şunu gönül rahatlığı içinde söylemek istiyorum. 27 Mayıs müdahalesi, milletin nazarında hüküm giymiş, milletin mahşeri vicdanında mahkum edilmiştir. Aynı şekilde 12 Eylül ve 28 Şubat müdahalelerini de yapanlar, milletin mahşeri vicdanında mahkum edilmiştir. Bugün 12 Eylül ve 28 Şubat dönemlerini de tek tek aydınlatarak, onları sorgulayarak, o karanlık dönemi hukuk önüne çıkararak, hukuk önünde hesap soruyorsunuz. Millet o dönemleri sorguluyor.

Reklam
Reklam

Demokrasi tarihimizde ilk kez demokrasiye yönelik müdahaleler yargıya taşındı. Bir yandan müdahalenin izleri siliniyor, bir yandan bozulanları tamir ediyor, bir yandan da Türkiye o karanlık dönemleri yaşamasın diye sağlam tedbirler alıyoruz. Allah'ın izni, milletimizin ferasetiyle inşallah o dönemler tekrar geri gelmeyecek, tekrar yaşanmayacak."

Erdoğan, 2012 yılında hala 27 Mayıs'ın, 12 Eylül'ün, 28 Şubat'ın özlemini çekenlerin olduğunu vurgulayarak, "Askeri müdahalelere övgü düzen, askeri müdahalelere tıpkı o günlerdeki gibi çanak tutanlar var. Baskıları yasakları savunanlar var" ifadesini kullandı.

(Sürecek)

Muhabir: Efsun Yılmaz / Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz