Başbakan Erdoğan Mersin’de (2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “muhafazakar demokrat” olarak nitelendirdiği AK Parti’nin bugüne kadar Türkiye’de bilinen anlayışları...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “muhafazakar demokrat” olarak nitelendirdiği AK Parti’nin bugüne kadar Türkiye’de bilinen anlayışları yıkarak geldiğini belirterek, “Bu hareket makam için rekabete asla prim vermedi, vermeyecek. Makama hizmet aracı olarak değil, rant aracı olarak bakanlar, süreç içinde aramızdan elendiler, uzağa düştüler. Makam için kendine yer kapma mücadelesi içinde kimse olmayacak. Bunun dışına çıkanlar ya da düşenler varsa kusura bakmasın, gereğini bulur” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Tevfik Sırrı Gür Stadı’ndaki il kongresine katıldı. Yoğun sıcağa rağmen stada toplanan binlerce partiliye hitaben bir konuşma yapan Erdoğan, makama, insana ve insanlığa hizmet etme ötesinde hiçbir anlam yüklemediklerini söyledi. “Makam sana değil, sen makama bir şey katıyorsan işte o zaman o makam anlam kazanır” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

“Biz makamdan bize bir şey katması için değil, makamlara bir şey katmak için mücadele veren insanlarız. Her zaman söylüyorum. Yine söyleyeceğim; ölümsüz anımız olmamalı. Hoca efendi musalla taşında ne diyor? ‘Cumhurbaşkanı niyetine’, ‘Başbakan, milletvekili niyetine, belediye başkanı niyetine’ mi diyor. ‘Er kişi niyetine’ diyor, ‘Hatun kişi niyetine’ diyor ve gömüyorlar, sonra da ayrılıp gidiyorlar. Seninle beraber kimse geliyor mu? Makam geliyor mu, paralar geliyor mu, yakınların geliyor mu? Gelmiyor. Ama baki gibi baki kalan bu kubbede hoş bir seda misali varsa eserlerin, onlar seninle geliyor. Hayırlı evlat, ilim, eser işte onlar seninle geliyor. Aksi takdirde hiçbir şey yok. Öyleyse bur gurur, kibir niye, insanlara yüksekten bakma niye? İşte muhafazakar demokrat Ak Parti bunları yıkarak geliyor. Ama birileri bunu anlamadı, anlamayacak.”

Parti mensubu hiç kimsenin makam hırsı ile mücadele etmediğini, etmeyeceğini, bu yönde olanları elediklerini ve olursa da elemeye devam edeceklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

“Bu hareket hiçbir zaman makam hırsına prim veren bir hareket olmadı. Bu hareket makam için rekabete asla prim vermedi. Makamlara hizmet aracı olarak değil, rant aracı olarak bakanlar süreç içinde aramızdan elendiler, uzağa düştüler. Türkiye'de ilk defa AK Parti olarak gençlere fırsat tanımak için tüzüğümüze 3 dönem şartını koyduk. Seçilme yaşı 30’du. Onu 25'e hangi parti indirdi? AK Parti indirdi. Niye bizden öncekiler bunu yapmadı? Siyasetin duayeni benim, diyen CHP niye yapmadı? Bunu biz yaptık. İnşallah gençler bunu daha da ileri taşıyacağız, söyleyeyim size. Gençlik bu parlamentolarda yerini alacak. Çünkü biz koltuğa yapışıp kalan, koltuk sevdası ile milletini unutanlardan değiliz. Bu hareketin içinde ve dışında asla makam kavgası olmayacak. Makam için kendine yer edinme kavgası içinde kimse olmayacaktır. Bütün kardeşimiz bu şuur içindedir. Bunun dışına çıkanlar ya da düşenler varsa kusura bakmasınlar gereğini bulurlar. AK Parti’yi anlamayanlar bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hayal kırıklığı yaşamaya devam ederler. Hiçbir yapay gündemle meşgul olmadan, hangi makamda olursak olalım ülke için, 2023 için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Göreve geldik, dünyada 26. idik, şimdi 16. sıradayız. 2023'te hedef ilk 10. Hep beraber onun için çalışacağız.”

Reklam
Reklam

Mersin’e söz verdikleri yatırımlar için çalışmaların ciddi ve aralıksız olarak sürdüğünü de belirten Erdoğan, "2 Haziran'da burada büyük projelerimiz olduğunu söylemiştim. Mersin projelerimiz için çok hassas şekilde çalışmalarımıza başladık. Mersin'in somut büyük projelerinde ilerlemeler kaydettik. Maliyeti 685 milyon lira olan ve Mersinlilerin uzun yıllardır heyecanla beklediği Mersin’i Antalya'ya bağlayacak olan Akdeniz sahil yolunun 158 kilometresini tamamladık. 2015te hepsini bitirip hizmete açacağız. Bittiğinde Mersin’in ihracat kapasitesi artacak. Kargılı mevkiinde planladığımız Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın altyapı çalışmalarını bitirdik. Yakında temelini atacağız. Yıllık 30 milyon yolcu kapasitesi ile hizmet verecek” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz