Başbakan Erdoğan: MİT’çiler ile ilgili takınacağım tavır bellidir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılması ile ilgili kendisinden izin istenmesi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılması ile ilgili kendisinden izin istenmesi süreci hakkında “Bu yasa çerçevesinde bana gelen herhangi bir yazı yok. Bir yazı geldiği zaman başbakanın iznine tabi olduğu ortada. Dolayısıyla bana gelen yazıyı göreceğim. Yazıyı gördükten sonra da takınacağım tavır bellidir.” dedi.

Başbakan Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Bakanlarla birlikte Güney Kore’ye yapacağı ziyaret öncesinde havalimanında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Reklam
Reklam

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer MİT görevlilerinin ifadeye çağrılmaya başlayan süreç ile ilgili Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu’nun yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Bu konuyla ilgili çıkan yasa belli. Bu yasa çerçevesinde bana gelen herhangi bir yazı yok. Bir yazı geldiği zaman Başbakanın iznine tabi olduğu açık ortada. Dolayısıyla bana gelen yazıyı göreceğim. Yazıyı gördükten sonra da takınacağım tavır bellidir. Bundan sonra nasıl süreç oluşur? O ayrı mesele.” diye konuştu.

Bugün Harp Akademileri toplantısında ne hakkında konuşulduğu yönündeki soruya ise Erdoğan, toplantıda gelişen Türkiye ve savunma sanayi hedefleriyle ilgili konuştuklarını aktardı.

‘4+ 4 + 4’ İLE İLGİLİ SPEKÜLASYONLARIN HEPSİ YALANDIR’

Eğitim sisteminde ‘4 + 4 + 4’ teklifiyle ilgili CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Gerekirse halka gideriz.” sözünün hatırlatılması üzerine Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: “Bu teklif halkın içinden geldi. Halk bizden zaten bunu istedi. Onlar halka gitmekte çok gecikmişler. Varsın halka gitsinler. Biz yeni bir şey icat etmiyoruz. Olması gereken halkın istediğidir. Bir eğitim şurasının kararıdır. Eğitim şurasının kararı olarak Türkiye, tarihinde görmediği sıçramayı eğitimde yapmıştır. Son 9 yıl içinde atılan adımlar ortadır. Milli eğitimde en ücra köşelere uzanan eğitim anlayışımız var. Eksiklerimiz yok mu? Vardır. Ancak, geçmişle mukayese edilmeyecek kadar ilerideyiz. Yapılan spekülasyonların hepsi yalandır. Şu anda ‘4 + 4 + 4’ ile anaokullarında okul öncesi eğitimi yüzde 11’den, yüzde 43 e taşıdık. Geri giden eğitim bu mu? Niye yıllarca bu rakamda yüzde 11’lerde dolaştı.”

Reklam
Reklam

‘BU ÜLKENİN KIZ EVLATLARI OKULA GİTMEKTEN MAHRUM EDİLDİ’

Yeni eğitim sisteminden de bahseden Erdoğan, “Biz şimdi 60 ayda başlıyoruz. Bundan sonraki süreçte 60 ay taban, 72 ay tavan olmak üzere bu zaman aralığında süreci başlatıyoruz. 12 yıl zorunlu eğitimi getiriyoruz. Ancak ilk dörtten sonra bir tercih ortaya koyuyoruz. Yani kesintili. Kesintisiz de, bu ülkede çok ciddi operasyon yaptılar. Bu operasyonla da bu ülkenin kız evlatları, okula gitmekten mahrum edildi. Eşimle birlikte Şanlıurfa’da ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyası başlattık. O zaman okuma- yazma bilmeyen kız ve kadınların sayısı 700 bini aşmıştı. Şimdi 300 binden fazla okuma yazmayı bilmeyen bayan sayısında azalma oldu. Biz böyle gayret sarf ediyoruz. Onlar bizi engellemeye çalışıyor.” şeklinde konuştu.

‘DEMOKRASİ TEKME TOKAT SALDIRMA DEĞİLDİR’

CHP’li milletvekillerini eğitim komisyonunu engellemekle suçlayan Erdoğan, “Entelektüellere saygılı olduğunu söylüyorlar. Bunların entelektüellere saygısı yok. Entelektüellere saygısı olan Komisyon Başkanı Prof. Dr. Nabi Avcı’ya cisim fırlatmazdı. Yanı başından geçti. Yüzünde patlayabilirdi. Bu mu entelektüele, komisyon başkanına saygı? Eğer milli iradeye saygı varsa, gelirsin orada konuşma yaparsın. Bunun meclis iç tüzüğünde şartları bellidir. Eğer sen ‘Ben bunu çıkartmayacağım.’ dersen milli iradeye saygın yok demektir. Milli irade ortaya bir tablo koymuş. Bu tablo çerçevesinde AK Parti ve diğerlerinin sayısı bellidir. Bunun neticesinde karara varılır."

Reklam
Reklam

‘HANGİ DİLDEN ANLIYORLARSA O DİLİ KONUŞURUZ’

“Demokrasi biraz ‘saygı’dır. Demokrasi tekme, tokat eline ne gelirse saldırma değildir.” diyen Erdoğan, “Ama CHP zihniyetinde bu var. Tarihleri de böyledir. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Yumuşak başlı isek, kim dedi uysal koyunuz. Hangi dilden anlıyorlarsa o dilden konuşuruz. Kendileri gerekli itirazı meclis başkanlığına yaptılar. Meclis başkanlığı dilekçelerini komisyon başkanına göndermiştir. Komisyon başkanı da değerlendirmesini yapmış. Meclis başkanlığına yazısını yazmıştır. Ülkemiz için ‘Hayırlı olsun.’ diyorum. Hayırlı olacağına da inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz