Başbakan Erdoğan, Obama Ile Görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile Gazze'de yaşanan son durumu görüştü.Başbakanlık kaynaklarından...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile Gazze'de yaşanan son durumu görüştü.
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Gazze'deki gerilimin tırmanışa geçmesinin akabinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti.
Görüşmede 2 lider de, mevcut gerilimin, hem Filistin ile ilgili barış sürecini hem de bölgeyi olumsuz etkilemesinden endişe duyduklarını belirtti.

Başbakan Erdoğan ve Başkan Obama, mevcut gerilimin daha da artmaması için taraflar arasındaki çatışmanın ivedilikle durdurulması gerektiği hususunda mutabakat sağladı. Erdoğan ve Obama, ateşkes sağlamak için gerekli temaslarda bulunacaklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: