Başbakan Erdoğan, Partisinin İl Kongresine Katıldı

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı Kongresi'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bu meseleyi (terör)...

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı Kongresi'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bu meseleyi (terör) çözmeye çalıştıkça, birileri de inatla, ısrarla bu meselenin çözülmemesi için gayret sarf ediyor. Biz 'analar ağlamasın' dedikçe, birileri ısrarla anaları ağlatmak için uğraşıyor" dedi.

Partisinin GAP Arena Stadı'nda düzenlenen İl Başkanlığı Kongresi'nde konuşan Başbakan Erdoğan, iktidara geldiklerinden beri mafya, çete, cunta demeden mücadele ettiklerini, dokunulmazlara okunduklarını, kirli ilişkileri ifşa ettiklerini söyledi. "Biz bu şehirleri kan tüccarlarına bırakmayacağız" diyen Başbakan Erdoğan, Şanlıurfalılardan bir talebi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Biz bugüne kadar birbirimizle aracılarla konuşmadık. Biz bugüne kadar birbirimizle yüz yüze konuştuk, gönülden konuştuk. Aramıza simsarların girmesine izin vermeyelim. Aramıza dedikoducuların, farklı hesapları, farklı niyetleri olan, maskeli provokatörlerin girmesine asla müsaade etmeyelim. Çözümü engellemek, çözümü ertelemek, terörle mücadeleyi etkilemek, dağdaki teröristleri ölüme göndermek için yurt içinde, yurt dışında çaba sarf edenlere fırsat vermeyelim."

Şanlıurfalıların özellikle görmesini istediği bir konu olduğunu dile getiren Erdoğan, "Biz bu meseleyi (terör) çözmeye çalıştıkça, birileri de inatla, ısrarla bu meselenin çözülmemesi için gayret sarf ediyor. Biz 'analar ağlamasın' dedikçe, birileri ısrarla anaları ağlatmak için uğraşıyor. Biz 'ocaklara ateş düşmesin' dedikçe, birileri şiddeti daha da tırmandırıyor. Biz 'yüreklerdeki yangın bitsin' dedikçe, birileri bu yangını adeta körüklüyor… Biz hem Kırıkkale'ye gelen şehidimin annesinin, hem dağdaki oğlunun yolunu gözleyen annenin gözyaşı dinsin diye, samimiyetle mücadele verdikçe birileri çıkıyor, 'dağdakiler inmesin' diyerek kanı, şiddeti, ölmeyi ve öldürmeyi teşvik ediyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yaklaşan mahalli seçimlere değinen ve Şanlıurfa'nın büyükşehir olacağını kaydeden Erdoğan, "Şanlıurfa'nın tamamı artık bu seçimde büyükşehir için oy kullanacak" dedi. Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Şanlıurfa'da oy patlaması yapmasını istedi. Erdoğan şöyle devam etti:

"Bizler bu dünyadan sadece ve sadece kefenimizle gideceğiz. Yanımızda kefenimizle beraber, sadece dünyada işlediklerimizi götüreceğiz. Bizim arkamızdan bu millet bir fatiha okursa, işte o zaman çok değerli bir şey götürmüş olacağız."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz