Başbakan Erdoğan, Rize'de 19 okulun açılışını yapacak

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından eylül ayında Rize'de...

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından eylül ayında Rize'de 19 okulun açılışının yapılmasının planlandığını söyledi.
Çelik, yaptığı açıklamada, il genelinde son 8 yılda yapılan çalışmalarla eğitimde fiziki altyapının hemen hemen tamamlandığını belirtti.
İl genelinde 2003 yılından bugüne kadar bin 400 civarında derslik yapıldığını, bunun dışında bazı eski okulların yıkılıp yenilerini yaptıklarını anlatan Çelik, ''Hayırseverlerin de eğitime önemli katkıları oldu. Son 8 yılda Rize'de inşa edilen 95 okulun 49'unu hayırseverler yaptırdı.'' dedi. İl genelinde son 8 yılda eğitime 550 milyon lira civarında yatırım yapıldığını bildiren Çelik, ''Rize'nin kurtuluşu eğitimdedir. Buna herkesin inanması gerekiyor. Fiziki altyapı bakımından ülke genelinde en iyi olan illerden birisiyiz. Altyapı çalışmalarının hemen hemen tamamlanmasından sonra artık kalitenin yükseltilmesi için çalışıyoruz. Bunun asli unsuru da öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor.'' diye konuştu.
Çelik, Rize'de son bir yılda hizmet vermeye başlayan 19 okulun açılışının Başbakan Erdoğan tarafından yapılmasının planlandığını ifade ederek, şunları kaydetti: ''Okulların açılışının eğitim - öğretim yılının başlamasının ardından eylül ayı içinde yapılması planlanıyor. Bu konuda hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Başbakanın, açılışı yaptıktan sonra sosyal bilimler lisesi, fen lisesi ve bilim sanat merkezini gezerek incelemelerde bulunması da bekleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz