Başbakan Erdoğan, Şehit Yakınları Ve Gaziler İle İftarda Bir Araya Geldi (1)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin TBMM'yi toplama çağrısını eleştirerek, "Biz terörle mücadele ederken onlar da...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin TBMM'yi toplama çağrısını eleştirerek, "Biz terörle mücadele ederken onlar da terör örgütünün ağzıyla bizimle mücadele ediyor. Açık söylüyorum, biz terör örgütüne motivasyon sağlayacak hiçbir girişimin içinde olmayız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın şehit yakınları ve gaziler için düzenlediği iftar yemeğine katıldı. İftarın ardından bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, anamuhalefet partisi CHP'yi eleştirdi. TBMM'yi terör sorununu görüşmek üzere toplanmaya çağıran CHP'nin bu çağrısına destek vermeyeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Biz terörle mücadele ederken onlar da terör örgütünün ağzıyla bizimle mücadele ediyor. Açık söylüyorum, biz terör örgütüne motivasyon sağlayacak hiçbir girişimin içinde olmayız. Ne demek yahu, şuanda Şemdinli'de teröristler, terör örgütü bize saldırıyor diye biz TBMM’yi bundan dolayı nasıl toplarız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

TBMM'de grubu bulunan partilere daha önce sorunun çözümü için çağrıda bulunduklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Bizdeki muhalefet 'acaba biz bu iktidarı nasıl zayıf düşürürüz' diye, farkında olmadan veya bilerek onlar ne yazık ki bölücü terör örgütünün değirmenine su taşımışlardır" dedi. "Ne yazık ki, terörden nemalanmak, oradan siyasi rant elde etmek için ellerinden geleni yapıyorlar" diye devam eden Başbakan Erdoğan, "Anamuhalefet partisi bizim tüm önerilerimizi, tüm girişimlerimizi elinin tersiyle iterken, şuanda terörün, terör örgütünün uzantısı partinin kuyruğuna takılarak aynen devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, TBMM'de böyle bir toplantıya katılmayacaklarını ifade ederek, "Biz terörün siyasi gündemi şekillendirmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Onun için de asla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki böyle bir toplantıya katılmayacağız" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz