Başbakan Erdoğan: Şike soruşturmasında adil bir sonuca varmalarını bekliyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 61. hükümetin bakanlar kurulu listesini açıkladığı toplantıda, 'futbolda şike soruşturması'yla ilgili...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 61. hükümetin bakanlar kurulu listesini açıkladığı toplantıda, 'futbolda şike soruşturması'yla ilgili yapılan çalışmaları da değerlendirdi.
Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nden çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan, bir basın mensubunun, 'Fenerbahçe taraftarısınız' cümlesi üzerine, taraftarı olmadığını ve kongre üyesi olduğunu ifade etti.
Başbakan Erdoğan, futbolda şike soruşturması ile ilgili olarak ise, gerekli mercilerin gereken çalışmayı yaptıklarını belirterek, ''Soruşturmada sadece Fenerbahçe yok. Çok geniş kapsamlı bir yapılanma oluşmuş. Önemli bir araştırma ve takip ile önemli belgeler olduğunu duyuyoruz. Adil bir şekilde süratle sonuca varmalarını bekliyoruz.'' dedi.
Çalışmaların titizlikle yapıldığına da vurgu yapan Başbakan Erdoğan, ''Uluslararası arenada ülkemize ve Türk futboluna bir leke gelmemesini talep ediyoruz. Şuanki tartışmalar bile bizi yaralıyor. Bu çalışmayla birlikte bundan sonra uzun bir süreçte böyle sıkıntılar yaşanmayacağını ümid ediyorum. Atılan adımlara duygusal değil, olması gereken şekilde bakmalıyız. Acil ve adil kararlar verilmek süretiyle bir neticeye varılmasını bekliyoruz. Çünkü süre kısıklı, takımlar şuan kamplarda, Avrupa kupası maçları yakın, yeni sezonun başlaması yakın.'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz