Başbakan Erdoğan: Suriye'ye Yönelik Yaptırımlar Bundan Sonra Farklı Gelişebilir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şam yönetimine yönelik yaptırımların daha farklı gelişebileceğini söyledi. Erdoğan, Dışişleri Bakanlığı'nın...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şam yönetimine yönelik yaptırımların daha farklı gelişebileceğini söyledi.

Erdoğan, Dışişleri Bakanlığı'nın Suriyeli diplomatların Türkiye'den ayrılmasıyla ilgili açıklama yaptığını belirterek, "30 Mayıs itibarıyla 72 saat içinde, şu anda zaten bildiğiniz gibi Suriye'nin Büyükelçisi burada yok, geçici maslahatgüzarı var, geçici maslahatgüzar ile tüm büyükelçilik personelinin buradan ayrılmasına yönelik talebimiz iletilmiştir." dedi.

Özellikle El Hula'daki 50'si çocuk 110 sivilin tankla topla öldürülmesinin tepki çektiğini belirten Erdoğan, buna rağmen bu ölümlere sessiz kalanlar için de "Zulme rıza göstermek zulümdür. Zalimlerin yanında yer almak da aynen onlar gibi zalimliktir." dedi.

Reklam
Reklam

Olanlara sessiz kalmayacaklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bundan sonraki süreçte de daha önce başlattığımız yaptırımlar bundan sonra daha farklı gelişebilir. Bunun üzerine arkadaşların çalışmaları var, karara bağladığımızda yaptırımları açıklarız. Şimdilik maslahatgüzar ve Ankara bükelçiliğindeki görevlilerin ayrılmasını talep ettik." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz