Başbakan Erdoğan: “ülkem Terör Belasının Üstesinden Gelecek”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve medyayı eleştirerek, “Bu...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve medyayı eleştirerek, “Bu muhalefete ve medyaya, fırsatçılara rağmen terör konusunda kararlılıkla yürüyeceğiz. Geri adım atarsak ülke ve millet kaybeder. Bu sefer ülke kaybetmeyecek, ülkem terör belasının üstesinden mutlaka gelecek” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan, son dönemde artan terör olaylarını değerlendirdi. Türkiye’de 30 yıldır devam eden terörün siyaset üzerinde bir etkileme gücüne ulaştığını söyleyen Erdoğan, “Terörün hedefi sadece güvenlik güçleri değildir terör toplumu tedirgin etmek ister. Bu sayede toplumu belirli bir mecrada yönlendirmek ister. Altını çizerek ifade ediyorum ki şiddet, kan dökmek, masumları katletmek terörün sadece farklı yüzlerinden biridir. Şiddet terörün görünen yüzüdür. Terör daha derinde toplumu siyaseti, ekonomiyi ve sosyal hayatı şekillendirmek ister. Terör AK Parti iktidarı dönemine kadar maalesef şiddeti kullanarak, Türkiye’de siyasete ve sosyal hayata etki etmiştir. Maalesef geçmişte iktidarlar bu oyunu bozamamıştır. Muhalefet partileri buna göz yummuş, iktidarların terör yüzünden yıpranmasını beklemiştir. Terörle mücadele etmek sadece iktidarın vazifesiymiş gibi görülmüştür. Bugün hala kendi dönemlerinde terörün bitme noktasına geldiğini ancak AK Parti döneminde arttığını söyleyecek kadar kayıtsız olanlar vardır” dedi.

Reklam
Reklam

Son dönemde terör olaylarının arttığına dikkat çeken Erdoğan, “Biz bunlar karşısında geri adım atmadık bugün de geri adım atmıyoruz ve atmayacağız. Biz asla yılmadık yılgınlık göstermedik. Bugün de asla karamsarlığa kapılmıyoruz. Biz terörle mücadelenin sadece güvenlik güçlerimizle olacağının iddiasında değiliz. O yollardan bir tanesidir. Bunun içinde sosyoekonomik mücadelemiz, diplomatik, psikolojik çalışmalarımız var. Biz terörün siyaseti şekillendirmesine müsaade etmedik. Şu anda terörü arkasına alarak muhalefet yapan partilere rağmen AK Parti tek başına da kalsa bu mücadeleyi sürdürmektedir. Dünyanın her yerinde terör sorunları iktidarın, muhalefetin ve sivil toplum kuruluşlarının ortak iradesi ile çözülür. Yurt dışında devlet yetkilileri ile bugüne kadar yaptığım görüşmelerde muhalefet ile iktidarın teröre karşı birlikte hareket ettiğini söylediler. Ama bize geliyorsun terör örgütü ile başka mücadele, muhalefetle başka mücadele. Ana muhalefet partisi teröre ortak çözüm üretelim diye kapımızı çalıyor. Geliyor görüşüyoruz. 3 arkadaşı ile birlikte geldi ve görüştük. ‘Ben şimdi hemen şu anda yanımda 3 arkadaşıma talimat veriyorum siz de yanınızdakilere talimat verin yanınızdakilere talimat verin hemen çalışmaya başlasınlar’ dedim. Çözüme yönelik ne varsa biz yürütme olarak bunu uygulamaya hazırız. O günden bu güne 3 ay geçti. Hala CHP’den ses yok. Ben açık net söylüyorum. Hadi ver 3 arkadaşına talimatı ben de veriyorum çalışmaya başlasınlar. Samimi değiller” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Terör konusunda medyayı da eleştiren Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

“Allah aşkına teröre karşı halkı ve vatanı için canını ortaya koyan güvenlik güçleri bu kadar mı hırpalanır. Diyorlar ki Başbakan medyaya çok saldırıyor. Ne yapayım, okşayayım mı. Bu kadar saldıracaksınız, canı yanan biziz, sen hala orada canı yananlara karşı ne kadar rant elde ederim ona bakacaksın. Bir gün terör örgütü çıkıyor askeri arkadan vuruyor, ertesi gün medya güvenlik güçlerimizi yerden yere vuran yayınlar yapıyor. Bu asker, bu polis bir mücadelenin içindeler. Herkese düşen bu mücadeleye köstek değil, destek olmaktır. Elbette eleştiri olacaktır ama bunun yeri de, zamanı da, üslubu da bu olamaz. Hukuk devletinde nasıl hesap sorulacağı bellidir. Orada göğsünü siper eden komutan, canını ortaya koyan polis, her gün terör saldırılar ile uğraştığı kadar muhalefet ve medyanın saldırılarına da göğüs geriyor. Terör ile mücadele boğaza karşı keyif çatıp ahkam kesmeye benzemez. Benim Mehmedim siperde, gözünün önünde eşi var. İstanbul’dan beyefendiler o Mhmetin, Genelkurmay Başkanının ayakkabısının altı ile uğraşıyor. Bu ne terbiyesizliktir. Bu nasıl bir gaflettir. Bu polis de, asker de AK Parti mensuplarından değil, bu aziz milletin evlatlarından oluşuyor. Yere düşen kahraman şehit herhangi bir iktidarın değil, bu milletin evladı. Kimin neye hizmet ettiğini milletimiz görsün. Herkes teröre teslim olsa da biz olmayacağız. Yeri gelecek Hakkari’de, Van’da olacağız, durmak yok yola devam diyeceğiz.”

Reklam
Reklam

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün terör örgütü tarafından kaçırılmasına da değinen Erdoğan, “Bir tanesini kaçırdılar, 2 gün misafir edip bıraktılar. Kendisini kaçıran teröristlere adeta çiçek çocukları muamelesi yaptı. İşte o çiçek çocukları çıktılar alçakça Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı’nı şehit ettiler. CHP Genel Başkan Yardımcısı çıkıyor bir takım asılsız fotokopileri sallayıp partimize saldırıyor. Size çok farklı belgeler açıklayacağım diyor. Ne çıktı ortaya. Tavşan çıktı. Sizin bu söylediklerinizin hepsi yazılan çizilen şeylerdi. Bunların kaynaklarını biliyoruz. CHP’de kimi dinleyeceğimizi bilemez hale geldik. Borsada bile bu kadar iniş çıkış yaşanmıyor. CHP’de erken kalkan mikrofonun önüne geçen kafasına göre açıklama yapıyor. Oslo belgeleri diyerek elinizde salladığınız o fotokopiler CHP Genel Başkanı’nın Sosyalist Enternasyonel’de imzaladığı bildirgelerin üzerine örtmez. Türkiye’nin terör meselesini nasıl Filistin’in bağımsızlık mücadelesine benzettiklerini CHP hala izah edemedi. Oslo’da benim talimatımla devlet kanı durdurmak için bazı görüşmeler yapmıştır. Altında benim yetkili arkadaşlarımın imzasını koymadığı hiçbir evrak, belge değildir. Ortada bir mutabakat metni söz konusu değildir. 7-8 ay önce gazetede yayınlanmış uyduruk kağıtları belge diye sallayan CHP’ye bunu kimin servis ettiğini ben de merak ediyorum. CHP’nin terörün değirmenine su taşıyan bu aymazlığını milletim unutmayacak, bizler de unutturmayacağız. Tarih CHP’nin şahsi çıkarları için terörle nasıl aynı kulvarda konuştuğunu yazacaktır. Milletin metin olsun bu muhalefete, medyaya fırsatçılar rağmen kararlılıkla yürüyeceğiz. Geri adım atarsak ülke ve millet kaybeder. Bu sefer ülke kaybetmeyecek, ülkem terör belasının üstesinden mutlaka gelecek” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz