Başbakan Erdoğan: Uzlaşma sağlandı

Erdoğan, “Bakanlar Kurulu olarak Genelkurmay Başkanımızla ilgili kararnameyi hazırladık ve Ankara'ya döner dönmez bu akşam Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğiz dedi.

Başbakan Erdoğan İzmir Devlet Tiyatrosu'nun tadilatı yapılan Konak Sahnesi'nin açılış töreninden sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. YAŞ kararlarıyla ilgili bir soru üzerine Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

[**

**](https://www.mynet.com/tskda-atama-krizi-son-buldu-110100526201 )

“Birinci Ordu Komutanımızın da, Ege Ordusu Komutanımızın da, Harp Akademileri Komutanımızın da atamaları, daha doğrusu inhası, Milli Savunma Bakanı tarafından yapılmış bulunuyor. Bakanlar Kurulu olarak Genelkurmay Başkanımızla ilgili kararnameyi hazırladık ve Ankara'ya döner dönmez bu akşam, Cumhurbaşkanımıza da takdim edeceğiz ve yarınki Resmi Gazete'de kararname açıklanmak suretiyle artık bu işi noktalamış olacağız.”

Reklam
Reklam

AFYON'DA GAZETECİLERE AÇIKLAMA

Afyonkarahisar mitinginden sonra gazetecilere açıklama yapan Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanacak komutanlar konusunda Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'la mutabakat sağladıklarını söyledi.

BİRÇOK SPEKÜLASYON YAPILDI

Bu sene oldukça sancılı geçen Yüksek Askeri Şura'da alınan kararlar 4 Ağustos'ta açıklanmıştı. Ancak kararlar arasında yeni Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı'nın adının yer almaması, birçok spekülasyonu da beraberinde getirmişti. Üstelik Kara Kuvvetleri Komutanlığı için ismi geçen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık'ın da istifasıyla durum daha karmaşık bir hal almıştı. Bugün açıklanacak liste ile bu karmaşanın da bitmesi bekleniyor.

KOMUTA KADEMESİNDEKİ SON DURUM

YAŞ'ta belirlenen komuta kademesinde son durum şöyle:

Genelkurmay Başkanı: Boş
Kara Kuvvetleri Komutanı: Boş
Deniz Kuvvetleri Komutanı: Oramiral Eşref Uğur Yiğit
Hava Kuvvetleri Komutanı: Orgeneral Hasan Aksay
Jandarma Genel Komutanı: Orgeneral Necdet Özel
1. Ordu Komutanı: Orgeneral Erdal Ceylanoğlu
2. Ordu Komutanı: Orgeneral Servet Yörükl
3. Ordu Komutanı: Orgeneral Yalçın Ataman
Ege Ordusu Komutanı: Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu
KKK Kurmay Başkanı: Orgeneral Bekir Kalyoncu
Harp Akademileri Komutanı: Orgeneral Nusret Taşdeler
Donanma Komutanı: Oramiral Emin Murat Bilgel
KKK Eğitim ve Doktrin Komutanı: Orgeneral Saldıray Berk
Genelkurmay İkinci Başkanı: Orgeneral Aslan Güner
Genelkurmay İkinci Başkan Yardımcısı: Orgeneral Bilgin Balanlı.

Reklam
Reklam