Başbakan Erdoğan'a İstanbul sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "İstanbul'un silüetinin bozulması sizi rahatsız ediyor mu?" diye sordu.

ANKARA (ANKA) - Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından "Kentin tarihi silüetine kıyanları, ne tarih, ne de insanlık affetmeyecek' sözleri ile Sultanahmet Camii'nin eski fotoğrafı ile silüeti bozan Zeytinburnu'nda tarihi İstanbul surlarının yakınında yapılan üç gökdelenin yer aldığı fotoğraf ve ikinci fotoğrafta gökdelenler AKP'nin simgesi olan ampullerin içine yerleştirilerek, "2002 durmak yok, ranta devam' olarak paylaşılmıştır. Ayrıca fotoğrafın köşesine Fatih Sultan Mehmet'in resmi konularak elindeki mendille gözünü silerek 'İstanbul'u ağlatmayın' yazısı da paylaşıldı" dedi.

Reklam
Reklam

Tanrıkulu, Başbakan'a şu soruları yöneltti:

"Tarihi ve kültürel dokusuyla önde gelen dünya şehirlerinden biri olan İstanbul'un silüetinin bozulması sizi rahatsız ediyor mu?"

Rant düşüncesi ile yapılan ve tarihi dokuya zarar veren yapılaşmalara engel olmak için yapılan çalışmalar var mıdır? Varsa nelerdir?

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun twitter hesabında paylaşılan tarihte önemli kişilerden biri olan Fatih Sultan Mehmet'in elindeki mendille gözünü silerek "İstanbul ağlatmayın' yazısı ile ilgili olarak ne düşünüyorsunuz?

1994'den beri sürekli olarak sizin üyesi olduğunuz partiler tarafından yönetilen İstanbul'un nekropole çevrilmesinde herhangi bir sorumluluk duyuyor musunuz?

20 yıldır yönettiğiniz bu kentin tarihi dokusunun bozulmasında bir özeleştiri yapmayı düşünmekte misiniz?"