Başbakan Erdoğan'a yarıyıl karnesi

ANKARA (ANKA) - Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, 2008 - 2009 Eğitim-Öğretim Yılının ilk yarıyılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik için hazırlanan karne notlarını açıkladı.

Başbakan Erdoğan, ve Milli Eğitim Bakanı Çelik'in karnelerinde bir çok kırık not bulunurken, Bakan Çelik'e, "Kendisine çeki düzen vermediği takdirde bırakın sınıf tekrarı, okuldan kurul kararıyla atılması söz konusudur" uyarısında bulunuldu. BES, 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılının birinci yarıyılının bugün sona ermesi nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik için sembolik karne hazırladı. Basın toplantısında konuşan BES Genel Başkanı Gürkan Avcı, bu dönemde de eğitim sisteminde yaşanan sıkıntıların aşılmadığını söyledi. Avcı, eğitim çalışanları, öğrenciler ve velilerin; bu eğitim-öğretim yılında da Başbakanı ekonomi yönetimi, enflasyonla mücadele, dış politika, AB ile ilişkiler, terörle mücadele, güvenlik, yolsuzlukla ve yoksullukla mücadele, eğitim, sağlık ve tarım politikaları gibi derslerden düşük not verdiğini söyledi. Avcı, Milli Eğitim Bakanı'nın ise öğretmenleriyle ilişkiler, öğretmen ve derslik açığını kapatma, öğrenci ve velilerin sorunlarını çözme, ezberci ve sınava dayalı eğitim sistemi ve parasız eğitim gibi derslerde sınıfta bırakarak eğitim alanındaki plansız ve başarısız uygulamalarına tanıklık edildiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

-"UYARILARIMIZ DİKKATE ALINMALIDIR"-

Başbakan Erdoğan'ın karnesinin eğitim çalışanları nezdinde kırıklarla dolu olduğunu söyleyen Avcı, "Bu nedenle sendikamız, ikinci dönem derslerine daha çok çalışması için önce Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve ardından Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik'e uyarı niteliğinde bir karne verilmesini kararlaştırmıştır. Başarısızlıklarla ve kırık notlarla dolu olan karnenin değişmesi ve sınıf geçer hale gelmesi için sendikamızca hazırlanan karne ve uyarılarımız dikkate alınmalıdır" dedi.

2008-2009 eğitim döneminin ilk yarıyılının çeşitli tartışmalar arasında, çözümlenemeyen sorunlarıyla birlikte başlayarak bittiğini söyleyen Avcı, "Ülkemizdeki çarpık eğitim manzarası yine değişmemiştir. Eğitim sistemimiz her yeri oynayan bir yapıya dönüşmüştür. Öğretmenler, öğrenci ve veliler bu anlayışla hiçbir sorunun çözüme kavuşmayacağını, aksine sorunların artacağını fark etmiştir. Milli Eğitim politikası tamamen AB kriterleri ve uzmanlarınca belirlenen bir ülkede, geleceğe umutla ve güvenle bakmanın söz konusu olmayacağını herkesin görmesi gerekir" dedi.

Reklam
Reklam

-"ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNDE TRAVMATİK KRİZE YOL AÇILDI"–

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin‘in Çelik köklü bir geleneğe sahip olan eğitim sisteminin dokusunu tahrip ederek öğretmenlik mesleğinde "travmatik" bir krize yol açtığını savunan Avcı , eğitim çalışanlarının, Çelik'in ağzından çıkan tehditlerle, azarlamalarla ve gaflar yüzünden dünyaya geldiğine pişman hale geldiğini söyledi. Avcı, "Sayın Başbakan ve Sayın Milli Eğitim Bakanı; el ele vererek iktidarlarının 7. yılında eğitim çalışanlarını pişman etmeyi becerebilmiştir. Çelik 6 yıllık Milli Eğitim Bakanlığı döneminde ve partisinin tek başına iktidar olmasına rağmen eğitimin ve eğitim çalışanlarının hiçbir sorununu çözemediği gibi sorunları daha da karmaşık ve içinden çıkılmaz hale getirmiştir" dedi.

Başbakan Erdoğan ve Bakan Çelik'in karnesinin kırıklarla dolu olduğunu belirten Avcı, "Bu nedenle başbakanın, ikinci dönem derslerinde başarılı olabilmesi ve sınıfını geçebilmesi için büyük bir gayret göstermesi ve çok çalışması gerekmektedir. Ancak Sayın Milli Eğitim Bakanı'nın durumu daha da vahimdir. Kendisine çeki düzen vermediği takdirde bırakın sınıf tekrarı, okuldan kurul kararıyla atılması söz konusudur" dişe konuştu.

Reklam
Reklam