Başbakan Erdoğan’dan bedelli açıklaması: Netice alacağımıza inanıyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’ya gidişi öncesinde bedelli askerlikle ilgili açıklama yaptı. Bedelli askerlikle ilgili...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’ya gidişi öncesinde bedelli askerlikle ilgili açıklama yaptı. Bedelli askerlikle ilgili Milli Savunma Bakanlığı’nın çalışma yaptığını söyleyen Erdoğan, “Tahmini çerçevesi ne olacak? İçeriği ne olacak? Bunun üzerindeki çalışmalarımızı Milli Savunma Bakanlığı vasıtasıyla yapmak suretiyle belli bir noktaya getirdikten sonra zaten açıklarız. Ama şu anda 'içeriğinde şu var, tarih şudur' dememiz yanlış olur. Netice alacağımızı umuyorum.” dedi.
Erdoğan, Almanya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Almanya’da yıllık ciroları 35 milyar euroya ulaşan 70 bini aşkın Türk şirketi bulunduğunu söyleyen Erdoğan, bu şirketlerin 370 bin kişiye ekmek kapısı sağladığını belirtti.
Almanya Federal İçişleri Bakanlığı'nca Türkiye’den göçün 50. yılı dolayısıyla düzenlenecek etkinliğe Almanya Başbakanı Angela Merkel ile katılacağını söyleyen Erdoğan, Merkel ile çalışma yemeğinde bir araya geleceklerini ifade etti.
Almanya'nın Türkiye'nin en büyük ticari ortağı olduğunu ifade eden Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin geçen yıl 29 milyar euroya ulaştığını aktardı.

Reklam
Reklam

DÜNYADAKİ MALİ KRİZ
Almanya’nın ardından Fransa’da G–20 zirvesine katılacağını dile getiren Erdoğan, ekonomik ve mali kriz karşısında güçlü bir duruş sağlayan Türkiye’nin G-20'nin reformuna yönelik çalışmalarına destek verdiğini aktardı.
Erdoğan, “Zirvede krizin atlatılması bakımından atılması gereken cesur, kararlı ve koordineli adımlara ilişkin siyasi desteğin sergilenmesi hususunda G–20 liderlerine önemli görevler düşüyor. Küresel ekonominin büyüme rayına yeniden oturtulması için G–20 çerçevesindeki çok taraflı işbirliğine dayalı çabaların önemine inanıyoruz. Bu çerçevede tecrübelerimizi diğer G–20 üyeleri ile paylaşıyoruz. Almanya'yı ziyaretimin ülkelerimiz arasındaki köklü ilişkilerin daha da pekişip güçlenmesine vesile teşkil etmesini, Cannes'da katılacağımız 'G–20 Liderler Zirvesi'nde ise tüm liderler ile birebir ikili görüşmelerimizin olmasının yanında, ortak değerlendirme toplantısında da kanaatlerimizi ortaya koymak suretiyle orada da yapacağımız görüşmeler, inanıyorum ki ciddi bir uluslararası koordinasyonun sağlanması bakımından çok büyük faydalar temin edecektir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

"CHP’NİN GENSORULARINDAN BIKTIK"
Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, CHP’nin Meclis’e verdiği gensoru önergesiyle ilgili soruya, “Biz artık CHP'nin bu gensorularından bıktık. Gensoru çok sulandı. Çok sulandığı için de cevaplandırmaya dahi değer vermiyorum ama Alman vakıflarının CHP Genel Başkanlığı'na veya Genel Başkanı'na kalmış olması da manidardır ve Alman vakıfları CHP Genel Başkanı gibi bir avukat kendilerine bulmuş durumdalar.'' cevabını verdi.
Başka bir gazetecinin bedelli askerlik konusundaki haberlere yönelik sorusuna Erdoğan, “Yeni bir çalışma değil eski bir çalışma ama süreç itibarıyla 'şu gün olacak' diye bir şey yok. Bizim de tabii gönlümüzde yer alan, bir an önce neticelendirip, tüm çerçevesini, içeriğini açıklamak suretiyle bu adımı atmaktır. Tahmini çerçevesi ne olacak? İçeriği ne olacak? Bunun üzerindeki çalışmalarımızı Milli Savunma Bakanlığı vasıtasıyla yapmak suretiyle belli bir noktaya getirdikten sonra zaten açıklarız. Ama şu anda 'içeriğinde şu var, tarih şudur' dememiz yanlış olur. Netice alacağımızı umuyorum.” karşılığını verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz