Başbakan Erdoğan'dan 'çözüm Süreci' Vurgusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı ile MİT arasındaki görüşmelerin, 'İmralı süreci' olarak değil 'çözüm süreci'...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı ile MİT arasındaki görüşmelerin, 'İmralı süreci' olarak değil 'çözüm süreci' olarak nitelendirilmesinin daha isabetli olacağını söyledi. İmralı'ya gidecek heyette yer alacak isimlerin henüz belli olmadığını kaydeden Erdoğan, "Bana henüz bakanım bu isimleri getirmedi. Ben de bu isimleri gazetelerde okuyorum.'' dedi.

Öğleden önce AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, Cuma namazını Beştepe Hisarcıklıoğlu Camii'nde kıldı. Namaz çıkışında camii önündeki satıcıdan simit alarak oradakilere dağıtan Erdoğan, gazetecilere de simit gönderdi. Tezgâhtaki simitlerin tamamını satın alıp parasını kendi cebinden ödeyen Başbakan Erdoğan, Hisarcıklıoğlu Camii'ne de yardımda bulundu. Başbakan Erdoğan Ziya Kavcı adlı simitçiye 100 TL verdi. Erdoğan, sözleşmelilerin kadroya alınmasıyla ilgili bir vatandaşın sözleri üzerine, "Çalışıyoruz.'' diye cevap verdi.. Erdoğan ardından da orada bulunan gazetecilerin sorularını cevapladı.

Reklam
Reklam

Bir gazetecinin, ''Zaman zaman lahmacun kebap kaçamağı yapıyorsunuz. Doktorlarınızın uyarısı olmuyor mu?'' sorusu üzerine Erdoğan, ''Herhangi bir yasak söz konusu değil. Doktorlarım, 'ne yiyorsanız yiyin, hiçbir mani yok' dediler. Görüyorsunuz kilom hiç değişiyor mu?'' şeklinde konuştu.

Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Diyarbakırlı çocukların Çanakkale Şehitliği'ne yaptıkları ziyarete ilişkin duygularını kaleme aldıkları mektupları okumuştu. Bu mektuplara ilişkin hisleri sorulan Erdoğan, duygulandığını ifade etti. Bu mektupların kitap haline getirilmesinin önemli olduğunu söyleyen Erdoğan, 'Diyarbakır'dan Çanakkale'ye Mektuplar' adıyla basılan kitabın dağıtımının da yapılacağını kaydetti.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Bunlar kazınmalı. Tarihe mal olmalı. Şimdi onlardan bir miktar bastırdık. Daha da bastıracağız. Biz zaten hükümet olarak, öğrencilerimizi sürekli bu tür yerlere götürüyoruz Çünkü tarihini bilmeyen geleceğini hazırlayamaz. Onun için ecdadımızın ne yaparak bize neleri bırakmış. Bunları görmeleri bilmeleri lazım. Dün çok saygı duyduğum bir insan, Çanakkale'ye hiç gitmediğini söyledi. Onun için müsaade ederseniz ben yarın 'Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na gelmeyeyim. Çocuklarımla beraber Çanakkale'ye gideyim' dedi. Ben de 'isabetli olur' dedim. Biliyorsunuz 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma törenlerine hep katıldım. Bu yıl da inşallah 17 Mart'ta Biga'da toplu açılış yapacağız. Oradan Çan'a geçeceğim ve şehitleri anma törenlerine katılacağım.''

Reklam
Reklam

"İMRALI SÜRECİ' YERİNE 'ÇÖZÜM SÜRECİ' DENİLMESİ DAHA İSABETLİ OLUR"

Erdoğan, bir gazetecinin 'İmralı süreci' ifadesini kullanarak bir soru yöneltmesi üzerine 'çözüm süreci' denilmesini daha isabetli olacağını dile getirdi. Erdoğan, "Terörün bitirilmesine yönelik süreçte kadınlar devrede mi olacak?'' sorusuna ise ''Olması gerekir. Sizlerden de bunu bekliyorum.'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, bir gazetecinin, ''Bugün konuşmanızda Çanakkale Şehitliği'ne ziyaretlerini yazan Diyarbakırlı çocuklar için 'terörün istismar ettiği çocuklar bunlar' dediniz ama açmadınız. Biz o çocukların, 'taş atan çocuklar' olduğunu öğrendik.'' sözleri üzerine şunları söyledi: ''Bunların içinde onlar da var ama gördükçe yapılanın ne kadar yanlış olduğunu çocukların bunu baskılar altında yaptıkları ortaya çıkıyor. Tabi bu önemli ve çocukların bu baskılardan kurtarılmak suretiyle ellerinde bu yavrularımız inşallah bilgisayarlarıyla dolaşsınlar. Kitaplarıyla kalemleriyle dolaşsınlar. Çünkü geleceğin güçlü nesillerini ancak böyle oluşturabiliriz. Geleceğin güçlü nesilleri ellerinde molotof kokteylleriyle oluşturulmaz.''

Reklam
Reklam

Erdoğan, İmralı'ya gidecek heyette kimlerin yer alacağına ilişkin bir soru üzerine de ''Bana henüz bakanım bu isimleri getirmedi. Ben de bu isimleri gazetelerde okuyorum.'' açıklamasını yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz