Başbakan Erdoğan'dan, Olimpiyat Gururlarına Akşam Yemeği

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Her ne kadar Londra Olimpiyatları'nda, rekor sayıda branş ve sporcuyla temsil...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Her ne kadar Londra Olimpiyatları'nda, rekor sayıda branş ve sporcuyla temsil edildiysek de bu sayıya oranla madalya yakalayamadık, önümüzde Rio var ve bu kaybettiklerimizi yakalayacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yeni hizmet binasında 2012 Londra Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda madalya alan sporcular, aileleri ve antrenörleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Bakanlık binasının açılışının ardından resim sergisini dolaştı.

Yemek öncesi konuşan Başbakan Erdoğan, 2012 Londra Olimpiyatları'nda ortaya koyulan performans ve getirilen madalyalarla övündüğünü belirterek, "Beklediğimiz madalyaları alabildik mi, alamadık. Bir de özeleştiri yapmamız lazım. Ama inanıyorum ki bizim çok çok gerimizde olması gerekenler, gerçi soydaşlarımız bir Azerbaycan'a bakıyorsunuz; nerelerden geldi, nerelere çıktı. Öbür tarafta bir Kazakistan'a bakıyorsunuz; nerelerdeydi, nerelere gitti. Biz 75 milyonluk Türkiye'yiz, bu konularda bizim mazimiz çok daha farklı ve bu işi inşallah başaracağız, çok daha iyi konuma getireceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

"RİO'DA KAYBETTİKLERİMİZİ YAKALAYACAĞIZ"

"Her ne kadar Londra Olimpiyatları'nda rekor sayıda branş ve sporcuyla temsil edildiysek de bu sayıya oranla madalya yakalayamadık" diye Başbakan Erdoğan, "Önümüzde Rio var ve bu kaybettiklerimizi yakalayacağız. 'Durmak yok' diyeceğiz. 'Yola devam' diyeceğiz. İnşallah çok daha farklı başarıları yakalayacağız. Tüm sporcularımızı anneleriyle, babalarıyla, kardeşleriyle bir arada görmek bizleri gerçekten farklı şekilde mutlu etti. Bundan dolayı sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Allah mutluluğunuzu daim etsin diyorum" ifadelerini kullandı.

"ÖDÜLLERİNİZİ İYİ DEĞERLENDİRİN"

Sporculara 'ödüllerinizi de iyi değerlendirin' tavsiyesinde bulunan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: "Bazen ödüllerini çok cömertçe kaybedenler oluyor. Bunlar bizi ayrıca üzüyor. İyi değerlendirin ki geleceğiniz için onlar da ayrı ama çok önemli bir katkı sağlasın. Zira bizim devlet yönetiminde ve ekonomide bir prensibimiz vardır. Eğer para insanı yönetirse o insan kayıptadır. Ama insan parayı yönetirse o insan kazançlıdır. Para insanı yönetir mi, 'evet' yönetir. Toplumun içinde mafya çok. Hemen bakarsınız o parayla beraber girer, o bir virüstür, onunla beraber aldatır. Ondan sonra o başarılı insan bir anda bakarsın kaybolur gider. Böyle örnekler var. Dünya ve olimpiyat şampiyonlarımız içinden biz neleri kaybettik. Kimisi alkol müptelası oldu, kimisi esrar, eroin müptelası oldu kayboldular gittiler. Aman sizler bunlara çok dikkat edin. Yere sağlam basın. Şu anda nasıl böyle sağlamsanız, güvendeyseniz geleceğe yürüyün. Hepinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Şahsım, halkım ve milletim adına başarılarınızın artarak devamını diliyorum. Daha nice başarılara gideceğiz."

Reklam
Reklam

ŞAMPİYONLARA VERİLEN ÖDÜLLER

Olimpiyatlarda başarı elde eden sporculardan birinciye 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye bin cumhuriyet altını verilmişti. Dünya şampiyonlarında ise birinciye bin, ikinciye 562, üçüncüye 375 cumhuriyet altını veriliyor. Avrupa şampiyonalarında birinciye 375, ikinciye 262,5, üçüncüye ise 150 cumhuriyet altını verilirken, bu şampiyonların herhangi birinde rekor kıran sporculara ise kazandıkları ödülün yarısı kadar daha cumhuriyet altını hediye ediliyor.

ŞAMPİYONLARA ÖZEL MENÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan madalya alan sporcular, aileleri ve antrenörleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemekte mercimek çorbası, içli köfte, kuzu tandır, zeytinyağlı enginar, mevsim salata ile zeytinyağı tabağından oluşan menü sunuldu.

Bakanlık binasında verilen akşam yemeğine madalya alan toplam 20 milli sporcu katıldı. 2012 Londra Olimpiyatları'ndan madalya ile dönen Aslı Çakır Alptekin, Gamze Bulut, Rıza Kayaalp, Servet Tazegül, Nur Tatar, Ali Şahin ile Paralimpik Oyunları'nda başarı elde eden Nazan Akın, Duygu Çete, Tuncay Karakaya, Abdullah Aydoğdu, Tekin Okan Düzgün, Mehmet Cesur, Yusuf Uçar, Hüseyin Alkan, Doğan Hancı, Muharrem Korhan Yamaç, Nazmiye Muslu, Çiğdem Dede, Özlem Becerikli, Neslihan Kavas, Ümran Ertiş katılırken, verilen yemeğe Kübra Üçsoy ise ameliyat olduğu için katılamadı.

Reklam
Reklam

Öte yandan sporcuların aileleri, antrenörler ile başarı elde eden federasyonların başkanları da yemeğe davet edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz