Başbakan Erdoğan'dan 'şike' açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, futbolun ve sporun şiddetle, hileyle, şikeyle anılmasını önlemek için en güçlü...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, futbolun ve sporun şiddetle, hileyle, şikeyle anılmasını önlemek için en güçlü tedbirlerin alınması ve kararlılıkla uygulanması gerektiğini söyledi. Hukukta suçların şahsiliği ilkesini hatırlatan Erdoğan, şikeye ve suça kim bulaşmışsa en büyük cezanın verilmesi gerektiğini belirtti. Erdoğan, gerçek kişilerin işlediği suçlar yüzünden tüzel kişilerin cezalandırılmasının, milyonlarca insanı cezalandırmak anlamına geleceğini vurguladı.

İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen UEFA’nın 36. Olağan Kongresi’ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, FIFA Başkanı Sepp Blatter, UEFA Başkanı Michel Platini, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Kongrenin açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde Türkiye gündemini meşgul eden şike konusunda önemli mesajlar verdi. Futbolda ve sporda hile ve şikenin ortadan kaldırılması için hükümet olarak sporda şiddet yasasını çıkardıklarını aktaran Başbakan Erdoğan, bu yasayı çıkarmış bir hükümetin başbakanı olarak birkaç kelimeyi ifade etmeyi kendisinde sorumluluk olarak gördüğünü söyledi.

Hukukta suçların şahsiliği ilkesi bulunduğunu belirten Erdoğan, “Bizim siyasetçiler olarak gerçek kişi ve tüzel kişi noktasında zaman zaman muhatap olduğumuz sıkıntılar vardır. Burada da gerçek kişi ve tüzel kişi noktasında değerlendirmeyi iyi yapmak lazım. Gerçek kişilerin işlediği suçlar sebebiyle eğer tüzel kişilik ceza almayla kalkarsa burada sadece bir tüzel kişi kurum değil, milyonlarca o tüzel kişiliği sempatizanı olan insanlar, belki şehir belki birkaç şehir cezalandırılmış oluyor. Burada 'suçların şahsiliği' ilkesinden hareketle, kim olursa olsun, bu şikeyi, suçu kim işlemişse verilmesi gereken cezaların caydırıcılığından hareketle en büyük cezayı alması en önemli adımdır ve bunun yapılması lazım.” dedi.

Reklam
Reklam

Bunun yerine getirilmesinin futbola ve spora olan aşkın ve sempatiyi daha farklı bir şekilde geliştireceğini ve sürekli olarak geri götürmeyeceğin aktardı. Türkiye olarak şiddet ve şikeye karşı gerçekten kararlı bir tutum izlediklerini belirten Başbakan Erdoğan, “Çıkardığımız yasayla, futbolda şiddeti, futbolun tadını kaçıran şikeyi en sert şekilde cezalandırıyor, böyle tatsızlıkların önüne geçmek için son derece hassas bir tutum izliyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz