Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vlamedir Putin'in, Rusya'daki terör olayları nedeniyle Türkiye ziyaretini ertelediğini hatırlatarak, Putin'in arayarak Türkiye'nin elinden gelen ne varsa yapacağını bildireceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda düzenlenen Atina Olimpiyatları Ödül Töreni'nin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye ziyaretini ertelediğinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, Rusya'daki son terör olayları ve 200 kişinin bir okulda rehin alınması nedeniyle Putin'in ziyaretini ertelemek durumunda kaldığını belirtti. Terörü bir insanlık suçu olarak kabul etmenin ötesinde teröre karşı uluslararası bir mücadele platformu oluşturulması gerektiğini her zaman söylediğini hatırlatan Erdoğan, bunu bugün de tekrar ettiğini bildirdi. Türkiye'nin bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu kaydeden Erdoğan, "Çünkü biz de terörden çok çekmiş bir ülke durumundayız. Bugüne kadar terörün bedelini, faturasını ağır ödeyen ülkeler oldu. Ama şu anda terörden yana sıkıntısı olmayanlar zannetmesin ki terör yarın onları vurmayacak. Terör neden, ne zaman, kimi, nasıl vuracağı hiç belli olmayan bir fenomendir. Bundan ortak mücadele platformu ile kurtulmamız, sebep-netice ilişkisini iyi araştırarak sebeplerini ortadan kaldırmak suretiyle insanlığı barışa, refaha, huzura ulaştırmanın gayreti içinde olmalıyız" şeklinde konuştu. Erdoğan, bugün Putin'le bir görüşme yaparak Türkiye'nin yapılacak ne varsa bunu yapmaya hazır olduğunu bildireceğini kaydetti. Erdoğan, ziyaretin ne zaman gerçekleşeceği sorusu üzerine, "Bunlar konuşulur. Zannediyorum kısa zamanda bunu telafi ederler" dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan, Türk Ceza Kanunu'nda değişiklik öngören tasarıda zinanın suç sayılmasına yönelik bir madde bulunmasının tartışmalara yol açtığı yönündeki hatırlatma üzerine şu anda yapılan bütün yorumların sadece kulaktan duyma, işin içeriği nedir, ne değildir bunu bilmeden yapılan yorumlar olduğunu ifade etti. Bunların üzüntü verici olduğunu dile getiren Erdoğan, konunun henüz Meclis gündeminde olmadığını, gündeme geldiği zaman içeriğine göre tartışmaların yapılacağını ve adımların atılacağını söyledi. Bu konuyla ilgili 1996 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından alınan bir karar olduğuna işaret eden Erdoğan, bu kararın, içeriği bilinmeden gündeme getirildiğini anlattı. Erdoğan şöyle konuştu:
"Şu anda böyle bir adım atılıyor ama bu adım ülkemizde kadın-erkek eşitliğini getirmeye ve kadına yönelik daha önce yapılan eşitsizlikleri ortadan kaldırmaya yönelik bir adımdır. Bu olay şikayete dayalı olacak. Eşitsizlik ortadan kaldırılarak erkeğin kadını veya kadının erkeği aldatmasında uygulanacak cezayi müeyyide aynı olacak ve bu da şikayete bağlı olarak yapılacaktır. Re'sen atılacak bir adım olmayacaktır. Bundan kimsenin rahatsız olmaması lazım. Bu bir yerde insan onurunu kurtarmaya yönelik bir adımdır diye inanıyor ve düşünüyorum".

Reklam
Reklam