Başbakan Erdoğan’ın siyasetteki ustalığı Kırşehir’de tescillenecek

Türk esnaf ve sanatkârının piri Ahi Evran'ın insani ve ahlaki felsefesini yaşatmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak...

Türk esnaf ve sanatkârının piri Ahi Evran'ın insani ve ahlaki felsefesini yaşatmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen '24. Ahilik Haftası ve 47. Esnaf Bayramı' hazırlıkları Kırşehir'de tamamlandı. Kutlamalara katılacak Başbakan Erdoğan, ‘Ustalık Şeddi’ni kuşanacak.
19 Eylül Pazartesi günü başlayıp 25 Eylül Pazar günü sona erecek olan 24. Ahilik Haftası ile ilgili kutlama programı belli oldu. Selçuklu'dan günümüze kadar uzanan 'Ahilik' geleneği ve Ahilik Teşkilatı'nın günümüzde de canlı tutulması yönündeki çabalar sürüyor. Tüm yurtta kutlanan Ahilik Haftası 24. kez kutlanacak. En görkemli kutlamalar ise Ahiliğin doğduğu ve geliştiği il olan Kırşehir'de yapılacak.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) ve sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen 24. Haftası Kutlamaları’nın bu yılki ana sloganı "Kardeşlik, doğruluk ve dayanışmaya çağrı." olacak.
19-25 Eylül tarihleri arasında Kırşehir'de yapılacak kutlamalar, açılışlar, paneller, sergiler, konserler, şiir dinletisi, imza günü ve ödül törenleri ile dolu dolu gerçekleştirilecek. Ahilik Haftası Açılış Törenleri ile başlayacak olan kutlamalar, Ahi Evran-ı Veli'nin Türbesi'ni ziyaretin ardından Ahi Çarşısı'nın Dua ile açılışı ve Geleneksel El Sanatları ve Türk Süsleme Sanatları Karma Sergisi açılışı ile devam edecek.
Esnaf ziyaretinin ardından Ahi Sokağı ile "Osmanlı Arşiv Belgelerinde Ahilik ve Kırşehir Sergisi." açılışı yapılacak.
Mehteran Bölüğü Konseri ve yöresel halk Oyunları gösterilerinin yapılacağı kutlamalar sırasında Ahi Pilavı ve Ahi Helvası dağıtılacak.
Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez
de ilk kez Kırşehir'e gelerek, Hoca Ahmet Yesevi Camii'nde Ahilik konulu vaaz verecek. Ahi Evran Camii'nde ise Ahi Evran-ı Veli ve ebediyete intikal eden esnaflar için Mevlid-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim okunacak.
Kutlamaların en yoğun olacağı Cumartesi günü ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘Ustalık Şeddi’ni kuşanacak.
Kutlamalar hakkında bilgi veren Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, kutlamaların her yıl yapılan etkinliklerden daha yoğun geçeceğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz