Başbakan Esenler'de halka seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referandum turları kapsamında Esenler'de halka seslendi.

Erdoğan konuşmasında, hükümetin hep dik durduğunu ve dik durmaya da devam edeceğini belirterek, "Yarın sandıkların 'evet'le patlamasından sonra ileri demokrasiyle birlikte Türkiye çok daha büyük bir sıçrama yapacak. Şu anda hayır cephesinde CHP var, MHP var, BDP var, TKP var, İP var, çeteler var. Tablo bu. Evet cephesinde kimler var. AK Parti var, Saadet Partisi var, BBP var, Hak-İş var, Memur-Sen var, bağımsız ülkücüler var. İşte bu, bir AK Parti projesi değil. Bu bir millet projesi, milletin projesi.

Reklam
Reklam

Pazar günü yapılacak oylamada ya darbe anayasası, ya milletin anayasası" dedi.

CHP ve MHP'nin AK Parti'ye yönelik eleştirilerine değinen Erdoğan, "'Anayasa Mahkemesi'nin yapısı AK Parti'nin kendini kurtarmasına yönelikmiş. Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz. Bunlar tezgah bozuluyor diye rahatsız oluyorlar" diye konuştu.

Kamera tartışmalarına da değinen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Şimdi kamera diyorlar. Ey yargı mensupları, siz kamerayla mı gittiniz yargıya. Bize kadar böyle bir şey yoktu da, AK Parti iktidar olunca bu kamera olayı nereden çıktı? İşte şimdi 12 Eylül'le bu kamera şakaları ortadan kalkacak. Millet egemenliğini görecektir. Milletin üstünde bir güç tanımıyoruz."