"Başbakan Hitler yöntemlerini kullanıyor"

TEKİRDAĞ (ANKA) - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "tek adam olma sevdasında Hitler yöntemlerini kullandığını" öne sürerek, "Hitler de seçimle iş başına gelmişti ama neler yaptı. Başbakan da tek adamlığı çok seviyor. Bilgisi yok, krizi bile algılayamıyor ama tek adam olma sevdasında" dedi.

Sezer, seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu Edirne'deki temaslarının ardından Tekirdağ'a geçti. Şarköy, Mürefte ve Hoşköy'de DSP seçim bürolarını ziyaret eden Sezer, parti otobüsünden partililere seslendi. Sezer, Türkiye'nin yerel seçimlere büyük sıkıntılar içinde gittiğine dikkat çekti. Sezer, "Bu ülkede, sıkıntıları görmeyip, algılamayıp sadece koltuk kavgası yapan siyasetçiler var. Biri Başbakan diğeri de Baykal. Bunların yaptığı kayıkçı kavgası canımızdan bezdirdi. Baykal ve Erdoğan çocuklarımızı olumsuz etkileyecek kavgalarını sürdürürken, televizyon ekranları onlara sonuna kadar açık. Bizi nereye kadar göstermeyecekler? 29 Mart'ta Türkiye'yi maviye boyayınca ne yapacaklar? Bakalım bizi de, sizi de örtmeyi ne kadar başaracaklar?" dedi.

Reklam
Reklam

Sezer, DSP'nin iktidara geldiğinde bir kuruş bile yolsuzluğun olmayacağını vurguladığı konuşmasında, AKP'nin yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla mücadele edeceğini söyleyerek iktidara geldiğini, ancak Türkiye'de yolsuzlukların, tarihin en üst noktasına da AKP döneminde çıktığını savundu.

Sezer konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yasaklar baskıcı yönetimle katlanamaz bir hal aldı. Telefon dinlemeleri, istedikleri gibi yazmayan gazetelere görülmemiş oranda vergiler, cezalar kesilmesi… Sansür gibi baskıcı, yasakçı bir yönetimi bugün Hükümet uyguluyor. Hitler de seçimle iş başına gelmişti ama neler yaptı, dünya gördü. Başbakan tek adamlığı çok seviyor. Bilgisi yok, krizi bile algılayamıyor ama tek adam olma sevdasında Hitler yöntemlerini kullandığını söylemek hiç de yanlış olmaz. Ama ondan da tez zamanda kurtulacağız."