"Başbakan, istirahata çekilmeli"

ADANA (İHA) - Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Özünal, Başbakan Bülent Ecevit'in, gelişmiş ülkelerin liderlerinden örnek alıp, ülkedeki tıkanıklığı çözmek için istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Özünal, yaptığı açıklamada, Devlet eski Bakanı ve Başbakan eski Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile Dışişleri eski Bakanı İsmail Cem'in hem bakanlık hem de partilerinden istifa etmelerinin siyasi bir depreme neden olduğunu belirterek, "Siyasi tecrübesi olan kişiler ihtirasla hareket etmemeli. Gerçek demokrasiyi yaşatmak istiyorsak, lafta demokrasiyi değil icraatta demokrasiyi yaşatmamız gerekir. Sayın Başbakan'ın, gelişmiş ülkelerdeki liderlerden örnek alarak, tıkanıklığı çözmek için istirahata çekilip, ülkede bir yeniliği başlatması gerekir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin adım adım seçime hazırlandığını dile getiren Özünal, "Siyaset ısınıyor, ama oldu-bittiyle seçime gidilirse, lider sultasından kurtuluş olmayacağı gibi halk iradesi de tecelli etmeyecektir. Bundan sonra halk iradesine çeşitli bahanelerle ambargo koyan liderler, halktan büyük şamar yiyecektir" dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Özünal, seçime gidilmeden önce seçmen kütüklerinin daha çağdaş bir şekilde hazırlanması, Siyasi Partiler ve Seçim Yasası'nın halka daha yakın olarak düzenlenmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Dar bölge sistemi, tercih geliştirilerek halkın sofrasına konulmalı. Seçmen sandığa gittiğinde, ister kendi siyasi görüşündeki kişiyi, isterse benimsediği siyasi partideki insanı işaretleyebilmeli. Gerek genel seçimde, gerekse yerel yönetimde iki turlu seçim hakim olmalı. Bizim isteğimiz; 21. yüzyıla yakışır sistemin oluşturulması. Liderlerin bu konuda asgari müşterekte birleşerek karar vermelerini istiyoruz."