"Başbakan Karayılan’la aynı ağzı konuşuyor"

Oktay Vural, Öcalan’la görüşmenin KCK iddianamesinde bile yer aldığını belirtirken Erdoğan’ı da PKK’nın iki numaralı ismi Karayılan gibi konuşmakla suçladı.

ANKARA (ANKA) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Öcalan’la görüşmenin KCK iddianamesinde bile yer aldığını belirtirken Başbakan Erdoğan’ı da PKK’nın iki numaralı ismi Murat Karayılan gibi konuşmakla suçladı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, KPSS sınavına yönelik iddialar ile PKK ile pazarlık ve Öcalan’la görüşme iddialarını değerlendirdi. Rize’de yaşanan heyelan nedeniyle yaşamını yitirenlerin ailelerine ve Türk milletine başsağlığı dileyen Vural, yaraların bir an önce sarılmasını istedi.

Reklam
Reklam

-“ŞAİBELİ SINAVLAR ARAŞTIRILMALI”-

Vural, son dönemlerde bazı sınavlarda ve en son da KPSS sınavında şaibeler ortaya çıktığını hatırlatarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu şaibeli sınavdan sonra 30 bin öğretmen aldığını belirterek öncelikle bu sınavlar üzerindeki şaibelerin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. 5 Aralık 2009’da şaibeli sınavlarla ilgili araştırma önergesi verdiklerini ancak gündeme alınmadığını ifade eden Vural, MHP olarak bu sınavların araştırılması gerektiğini düşündüklerini kaydetti. Vural “Cumhurbaşkanı, Devlet Denetleme Kurulunu devreye sokmuş, hükümet ne yapıyor” dedi.

-“TÜRKİYE’DE ET KUYRUKLARI OLUŞTU KARNE DÖNEMİ Mİ BAŞLATACAKLAR?”-

Vural, Türkiye’de vatandaşın et kuyrukları oluşturmaya başladığını ve 3-5 lira daha ucuz et almak için kuyruğa girdiğini söyledi. Vural “İthalat ucuzlatacak dediler hala et pahalı. İnsanlar ucuz et almak için kuyruğa giriyor. Karne dönemi mi başlatacak bunlar. Vatandaşımız Ramazan’da evlerine et götürebilmek için ucuz etin peşinden koşuyor. Bu tablo, AKP'nin beceriksiz yönetiminin sonucudur” diye konuştu.

Reklam
Reklam

-BAŞBAKAN’A “PKK İLE PAZARLIK” SORULARI-

Vural, PKK ile pazarlık ve Öcalan’la görüşme iddialarını da hatırlattığı basın toplantısında, AKP’yi anayasa değişikliğine evet dedirtmek için pis ve kirli tezgahlar içinde olmakla suçladı. PKK ile pazarlığın yeni olmadığını savunan Vural şöyle konuştu:

“Başbakan'a soruyorum; Habur'da sözde elçilerini kabul ettiğiniz Öcalan ile bu pazarlıkları kimler aracılığıyla yaptınız? Size kimler getirdi? Bu süreçten haberdar değil misiniz? Başbakanlığa gelip size bilgi vermediler mi? Siz Almanya'ya ekip göndermediniz mi? Avrupa'dan sözde elçilerin gelmesini planlamadınız mı? PKK ile müzakere, İmralı canisinin muhatap alınması ve masalar, Habur'da kuruldu. Ateşkesten de bilginiz vardı. Bugün PKK terör örgütünün bu dönem içerisinde ateşkes sağlaması konusunda aracılık yapıldığı kesinkes ortaya çıkmıştır. Başbakan ‘hükümet oturmaz’ diyor. KCK İddianamesi, Adalet Bakanının KCK yetkilileriyle konuştuğunu ve Türkiye'de çıkartılan birtakım kanunların yapılan birtakım pazarlıklar neticesinde olduğunu ispatlıyor.”

Reklam
Reklam

-“BAŞBAKAN İLE KARAYILAN AYNI AĞZI KONUŞUYOR”-

AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç’ın bir televizyon kanalında söylediği ”Terör örgütü var olduğu sürece, teröristler askerimize ve polisimize kurşun sıkmaya, pusu kurmaya devam ettiği sürece, 20 Eylül’den sonra da olsa devletin elbette ki terörle, teröristle mücadelesi aynı kararlılıkla sürecektir” şeklindeki sözlerini hatırlattı. Vural “20 Eylül’e kadar ne yaptın, ateşkes mi ilan ettin? Bu da görülüyor ki 20 Eylül karşılıklı olarak adeta bir ateşkesin siyasi olarak ifadesidir” diye konuştu.

PKK ile müzakere ve mütareke ilişkilerinin ortaya çıktığını savunan Vural, Başbakan Erdoğan’ın PKK ile pazarlık ve Öcalan’la görüşme iddiaları nedeniyle muhalefete yönelik ‘şerefsizlik’ ifadesini kullandığı 21 Ağustos’ta Kayseri’de yaptığı miting ile Öcalan’la devletin kurumlarının görüşebileceğine yönelik ifadelerde bulunduğu 23 Ağustos mitinglerindeki konuşmasını cep telefonundan dinletti. Vural “Şeref ve haysiyet miting meydanlarında bırakılıp pazarlık konusu yapılacak hususlar değildir. Bir Başbakan'ın düştüğü bu acziyet, girilen pis ve kirli ilişkinin açığa çıkmasının dışa vurumudur” diye konuştu. Vural Başbakan Erdoğan’ın aynen PKK’nın iki numaralı ismi Murat Karayılan gibi konuştuğunu öne sürerek “Başbakan ile Karayılan aynı ağzı konuşuyor” dedi. Terör örgütüne 2006 yılında ‘silahı bırak masaya gel diyenin ve masa çağrısı yapanın Başbakan’ın kendisi olduğunu kaydeden Vural, AKP’nin PKK işbirliği ile anayasa değişikliğinde sonuç almak istediğini savundu.(ANKA)

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: