Başbakan: Kilyos’ta On Binlerce Ağaç Kesilirken Neredeydiler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlığı döneminde Kilyos’ta binlerce ağaç kesilirken yetkililerin müdahale etmediğin söyledi....

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlığı döneminde Kilyos’ta binlerce ağaç kesilirken yetkililerin müdahale etmediğin söyledi. Başbakan, “Belediye başkanlığım dönemde Kilyos’ta on binlerce ağacı kesenlere savaş verdim adeta. Şimdi o üniversite Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın oldu. Onlar şimdi bizim kiracımız.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane’deki Osmanlı Arşivi yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Açılış töreninde konuşan Başbakan,“Taksim’de 12 ağacın güya koruyuculuğunu yapanlar biz ki 3 milyara yakın fidan dikmiş bir iktidarız. 3 milyon demiyorum 3 milyar diyorum. 160 civarında milli park yapan bir iktidarız. 5 dönüm 10 dönüm değil. Bunları yapan bir iktidar ağaç düşmanı olabilir mi?” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kilyos’ta on binlerce ağacın kesildiğini belirten Başbakan “O zaman bu yetkililer neredeydi?” diyerek seslendi. Erdoğan, “Belediye başkanlığım dönemde Kilyos’ta on binlerce ağacı kesenlere savaş verdim adeta. Neredeydi o zaman yetkililer. Hapisten çıktıktan sonra biz yasal mücadelemizi verdik. Yargıda kazandık. Şimdi o üniversite Orman ve Su işleri bakanlığımızın oldu. Onlar şimdi bizim kiracımız.” şeklinde konuştu.

‘İNSANIMIZI TAHRİK ETMEK İSTEYENLERE PAPUÇ BIRAKMAYIZ’

Taksim'i yayalaştırma projesine değinen Başbakan, “Taksim'i yayalaştırma projesini yapıyoruz ve yapacağız. 1780 yılında orada yapılmış olan Topçu Kışlası'nı CHP yıkarak stada çevirmiştir. Biz o tarihi kışlayı yapacağız. Biz bir kaç tane çapulcunun meydana gelip insanımızı tahrik etmesine papuc bırakmayız.” ifadelerini kullandı.

3. Köprüyle ilgili de konuşan Başbakan, “3. Köprüyü yapıyoruz. Bugün yine oraya 30-500 kişi gitmiş. Ne yapalım köprü yapımını mı durduralım. Anamuhalefet partisi birinci köprüye karış çıktı. Bunların cibiliyetinde bir tane taş üstüne taş koymak yok. Ben bu milletin efendisi değil hizmetkarıyım. Eğer diktatör arayanlar varsa kendi geçmişlerine baksınlar.” dedi.

Reklam
Reklam

‘AKM YIKILIP OPERA BİNASI YAPILACAK’

Başbakan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Milletin camını çerçevesini indirenler ne adına indiriyor. Bunun hak mücadelesiyle bir alakası var mı? Kim ödeyecek onların parasını? Onları mı? Gene kalkacağız oranın camını çerçevesini bu devlet yapacak. Bunların meşrebinde bu var. Taksim’de 3 projeyi iç içe yapıyoruz. Orada tarih var kültür var. Trafik yer atına alınmak süretiyle vatandaşımız gelip gezecek. AKM yıkılıp opera binası yapılacak. Cami de yapacağız. Ben bunun iznini CHP’nin genel başkanından ya da birkaç tane çapulcudan alacak değiliz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: