Başbakan korkudan karanlıkta ıslık çalıyor

ANKARA (ANKA) -MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Almanya'da Deniz Feneri derneğinde ortaya çıkan usulsüzlüklerin üzerine gitmesi gereken Başbakan Erdoğan'ın bunun yerine olayları çarpıttığını belirterek "Başbakan kendisine ve partisine uzanan izlerin üstünü örtmek için korkudan karanlıkta ıslık çalıyor" dedi. Vural, Erdoğan'ı "Deli Dumrul" ve "baş istasyon" olmakla suçladı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Deniz Feneri davasıyla ortaya atılan yolsuzluk iddialarını değerlendirdi. Başbakan Erdoğan'ın Almanya'da bir yardım derneğinde ortaya çıkan usulsüzlüklerin üzerine gitmesi gerekirken olayları çarpıttığını ve milletten gerçeği saklamaya çalıştığını kaydeden Vural, "Başbakan kendisine ve partisine uzanan izlerin üstünü örtmek için korkudan karanlıkta ıslık çalmaya devam etmektedir. Başbakan ve AKP'nin adının geçtiği bu iddianameden aklanmak için iddiaların önünün açılması ve Türkiye'de de bu konularda soruşturma açılması gerekmektedir" diye konuştu.
Erdoğan'ın Gaziantep'te yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle katıldığı bir törende yolsuzluk iddialarını gündeme getirdiğini hatırlatan Vural, "Başbakan, çocukları bu pis siyasetine alet etmiştir. Yolsuzluk ve dolandırıcılık savunması yapılacak yer ilköğretim okulları değildir. Bu durum bile Başbakan'ın acizliğini ortaya koymaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

"ALINTERİ HORTUMCULARI…"

Başbakan Erdoğan'ın bir yardım kuruluşundaki dolandırıcılığın üzerine gideceğine konuyu saptırma yoluna gitmesinin yeni olmadığını daha önce de gurbette çalışarak tasarruflarını dini hassasiyetlerden yararlanan ‘alınteri hortumcuları'na kaptıran vatandaşları ‘tefeci' olmakla suçladığını belirten Oktay Vural, "Başbakan yüz binlerce vatandaşımızın dini hassasiyetlerini kullanarak tefecilik yapan arkadaşlarını koruma güdüsü ile avukatlığa soyunmuştur" dedi. 2004 yılı Mayıs ayında Almanya'nın WDR televizyonunun toplanan paraları AKP'ye aktarmakla suçlandığını ve yurtdışında toplanan paralarla ilgili olarak İsviçre'den 2005'te gönderilen 14 klasörlük belgenin Adalet Bakanlığı'nda olmasına rağmen belgelerin tercüme ettirilmediğini de kaydeden Vural, konuyla ilgili Araştırma komisyonu kurulduğunu hatırlattı. Komisyon raporunda yer alan ve yapılması gerekenlerle ilgili Erdoğan'a "neden bu konularda adım atmadınız, size dokunur diye mi endişe ediyorsunuz" sorusunu yönelten Vural, şunları söyledi:
"Siyasal geçmişinde oy avcılığı yolunda ‘beraber yürüdüğü' arkadaşlarına borcunu onları kanundan saklayarak ödemeye çalıştığı anlaşılan Başbakan'ın foyası ve ‘alınteri ve inanç tefecileri' ile kolkola olduğu bu son olayla da ortaya çıkmıştır. Başbakan başkalarını suçlayacağına, önce aynaya bakmalıdır. Bütün bunlar inanç hortumcuları ile alınteri hortumcularının beraber yürüdüklerini ortaya koymaktadır. Başbakan tam suçüstü yakalanmanın telaşı ve gerginliğindedir. Başbakan medyanın ve yargının önünü açacağına tehditler savurmakta, hedef göstermektedir. Başbakan Erdoğan AKP'lilerin bulaştığı Ali Dibo'lar, yolsuzluk dişlileri, inanç hortumcuları, AK dolandırıcılar ortaya çıktıkça icraat yerine laf yetiştirmeye, gerginlik oluşturmaya devam etmektedir."

Reklam
Reklam

"DELİ DUMRUL MU OLDUNUZ?"

Vural, Başbakan ve AKP hakkında çıkan yolsuzluk haberlerinin buzdağının sadece görünen tarafı olduğunu belirterek cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı. Vural "AKP'nin tehditlerini, pazarlıklarını, ortaklıklarını açıklama zamanı gelmiştir. Bu konuda bilgisi ve ilgisi olan herkesi namusluca bunları açıklamaya davet ediyorum, kapalı kapılar ardında, otel lobilerinde yapılan pazarlıklar açığa çıkmalıdır" diye konuştu. Artık AKP'nin tehditlerini, pazarlıklarını, ortaklıklarını açıklama zamanı geldiğini ifade eden Vural, Erdoğan'a "hangi ihaleler için kamu görevlilerine, bakanlara talimat verdiniz? Türkiye hukuk devleti değil mi? Yoksa her şey iki dudağınız arasında mı? Siz Başbakan değil de ihalelerin trafiğini ayarlayan ‘baş istasyon mu' oldunuz, Siz deli dumrul mu oldunuz?"diye seslendi.

"FIRAT BAŞBAKAN'IN ŞAHİTLİĞİNİ YAPIYOR"

AKP Genel Başkanı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın MHP'ye yönelik suçlamalarına da yanıt veren Oktay Vural, "asıl bozacı-şıracı savunması AKP'dedir. Bozacı-şıracı benzeri Dengir Fırat, Başbakan'a şahitlik yapıyor. Bozacılar, şıracılar, Başbakan'ı deliğe süpürmeyin diye yabancılara yalvaranlar, Türkiye'yi yabancılara şikayet edip merhamet dilenciliği yapanlar, hortumcular, tefeciler, dolandırıcılarla beraber yürüyenlerin foyaları ortaya çıkmaktadır. Medyanın manşetlerinden inmeyenler, patronların iltifatını nimet sayanlar iradelerini yabancılara telsim edenlerin MHP'ye söz söyleme hadleri değildir. Sayın Fırat'a tavsiyemiz cumhuriyet travmasına maruz kalmış olduğunu da dikkate alarak söylediklerini kendi arzu ettikleri tarzda ifade edebilmesi için daha uygun bir yerin tahsis edilmesidir. İnanç hortumcularını, ak dolandırıcıları, inanç tefecilerini savunanların muhafazakarlıkla ilgisi olamaz. Bunlar olsa olsa inanç bezirganlarıdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"TENCERE DİBİN KARA…"

Hükümetin yolsuzluk iddialarına karşı gerilim oluşturmanın, başkalarını suçlamanın dışında bir şey yapmadığını ifade eden Vural, AKP'ye "medya-ticaret ilişkisinden rahatsız iseniz gelin bu konuda samimi olun elinizde yetki var düzenleme yapın.Şikayet etmeyin, tehdit etmeyin, vaat vermeyin. Hortumculara, tefecilere destek olmayın. Kime ve nereye uzanırsa uzansın gelin arkasını araştıralım" diye seslendi. Vural, hükümeti, iddialara karşılık gerilim siyaseti oluşturmak, başkalarını suçlamaktan başka bir şey yapmamakla eleştirerek "hükümet tencere dibin kara, seninki benden kara siyaseti takip ediyor" dedi.