"Başbakan memurun maaşına göz dikti"

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, 2011 yılı merkezi bütçesinde çalışanın yerinin olmadığını belirterek, bütçenin vergi ve faize dayalı olarak hazırlandığını ifade etti.

Yokuş, “Başbakan Erdoğan’ın ‘Bizim tek kaynağımız vergi’ sözleri haklılığımızı ortaya çıkardı” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın 2 Kasım günü 6'ncı Türkiye Ticaret ve Sanayi Şûrası’nda yaptığı konuşmada, “Bizim tek kaynağımız vergi” sözlerini hatırlatan Yokuş, “Başbakan’ın sözleri tespitlerimizin ve ekonomik değerlendirmemizin haklılığını ortaya koymuştur” diye konuştu.

Hükümeti, üretimi arttırmaya yönelik reel politikalar geliştirmemekle suçlayan Yokuş, “İşsizliği düşüremeyen, kamuda adaletli bir ücret dağılımı yapamayan mevcut hükümet, bütçe açığını kapatmak ve ekonomiyi ayakta tutabilmek için vatandaşın omzuna ağır vergi yükü yükleme yolunu seçmiştir. Bu yol, başarısız idarelerin uyguladığı, ülke kalkınmasına hiçbir katkı sağlamayan, çalışanı cezalandıran, milleti soyanı ödüllendiren bir yoldur” dedi.

Reklam
Reklam

BAŞBAKAN MEMURUN MAAŞINI YÜK OLARAK GÖRÜYOR

Başbakan’ın açıklamasında, ‘Bizim petrol kuyularımız yok. Bizim tek kaynağımız vergi. Eğer bu imkânları da biz tamamıyla yok kabul edersek o zaman memurunun maaşını veremeyen bir devlet konumuna düşeriz’ ibarelerini kullandığını ifade eden Yokuş, “Devletten maaş alan 15 milyon insan varken; Başbakan Erdoğan, memur maaşlarını bahane ederek, milleti canından bezdiren vergilere sebep olarak göstermiştir. Başbakan’ın ifadelerine göre, hükümet memurların maaşını ödeyebilmek uğruna yüksek vergi uygulamasına gitmekte, esnafı ve çalışan kesimi zorlamaktadır” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMET KAYIT DIŞIYLA MÜÜCADELEDE ACİZ KALDI

AKP hükümetinin iktidara geldiği günden bu yana, kamu çalışanlarını devletin sırtında bir yük olarak gördüğünü ifade eden Yokuş, memurların büyümeye etkisinin görmezden gelinemeyeceğini belirtti. Yokuş, “Hükümet, memurları devletin sırtında bir yük olarak görmekten acilen vazgeçmelidir. 8 yıldır, Kayıt dışı istihdam ve kayıt dışı gelirle mücadele etmekten acze düşen hükümetin kolaycılığı seçerek, dolaylı vergilerle haklı cezalandırmaya devam ettiği görülmektedir” dedi. Yokuş sözlerini şöyle sürdürdü:

Reklam
Reklam

“Diğer yandan özelleştirmelerle, devlet kaynakları özelleştirilirken hem bu kurumlarda çalışanlar hem de ülkemiz mağdur edilmiştir. Kar edip etmediğine bakılmaksızın, har vurup harman savrulan KİT’ler ve milli servetimizden yer altı kaynaklarının yabancılara peşkeş çekilmesinin, küresel sermayeye mali kaynakların sömürtülmesinin sorumlusu memurlar ve vatandaş değildir. Ama ne yazık ki, AKP hükümeti kendi yanlışlarının faturasını bu millete ödetmeye çalışmaktadır.”(ANKA)