Başbakan: Partilerin kapatılmasına karşıyız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP’nin kapatılmasına ilişkin tartışmalara değinerek, “Biz gerçek kişilerin cezalandırılmasından yanayız. Tüzel...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP’nin kapatılmasına ilişkin tartışmalara değinerek, “Biz gerçek kişilerin cezalandırılmasından yanayız. Tüzel kişilerin partilerin kapatılmasından yana değiliz. Bunun için Anayasa değişikliğinde düzenlemeyi getirdik. 26 maddelik düzenlemede vardı. Ama BDP dahil hiçbir parti desteklemedi.” dedi.
Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında parti kapatılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Partilerin kapatılmasını tarihte bırakacak Anayasa düzenlemesinden ana muhalefetin, diğer partilerin kaçtığını ifade eden Erdoğan, “DTP’nin kapatılmasından dolayı bizi suçlayanlar kaçtı mı kaçtı. Bizden ayrıldı daha sonla yerlerini buldular onlar da kaçtı. Biz partilerin kapatılmasına karşıyız. Tayyip Erdoğan suç işliyorsa bedelini kendisi ödesin. Diğerlerinde de kendisi ödesin partisi değil. O partilere gönül verenleri cezalandırma hakkına sahip değilsiniz. Diğer tüzel kişiler için de.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

ULUDERE’DE YAŞANAN TURNUSOL KAĞIDI OLMUŞTUR
Uludure’de yaşanan hazin hadisenin her kesim için ağır bir imtihan ve turnusol kağıdı olduğunu dile getiren Erdoğan, “Kimlerin samimi göz yaşı döktüğü, kimlerin timsah gözyaşı döktüğünü ortaya çıkardı. Uludere’de farklı görüntü, başka yerde farklı görüntü. Bu ülkede kardeşliği pekiştirmeye çalışanlara husumet tohumları ekmek isteyenler ortaya çıktı.” değerlendirmesi yaptı.

GAZETE HABERLERİYLE KAPATMA DAVASI AÇIYORLARDI
Annelerinin çocuklarıyla kendi ana diliyle konuşamadığı ülkeden, kendi dilini konuştuğu, kitabını okuduğu televizyonunu seyrettiği ülke konumuna geldiklerini ifade eden Erdoğan, “Bu ülke 9 yıl öncesine kadar önce gazeteciye haber yazdırıyor o haberi iddianameye koyup parti kapatıyorlardı. İktidarda olduğu halde milletin yarısının oyunu aldığı halde gazete kupürleriyle bu parti kapatılmak istendi. Bize karşı bildiri yayınlandığında CHP alkış tutarken milletin verdiği emanetini mertçe savunduk.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz