Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: (3)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütünün Türkiye'nin büyümesini istemeyenler için kan döktüğünü ifade ederek, "Terörle...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütünün Türkiye'nin büyümesini istemeyenler için kan döktüğünü ifade ederek, "Terörle çözüme varılamayacağını görenler çıkıp doğruları söylüyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Türk kardeşlerim, Türk kardeşlerim bunun üzerinde hassasiyetle dursun. Terör örgütü Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olan çevrelerin taşeronudur. Herhangi bir hak peşinde koşmuyor. Türkiye'nin birliğini kardeşliğini, uzlaşmasını hedef alıyor. Terör örgütü Kürt kardeşlerimin değil, ipini elinde tutan çevreler için kan döküyor. Bu örgütün milli değerleri, manevi değerleri, dini değerleri yok. Bu örgüt Zerdüşttür. Elimizde belgeler var ve bunlar benim müslüman saf Kürt kardeşlerimi de aldatmaya çalışıyorlar. Bu örgütün bizim değerlerimizle en ufak barışan tarafı yok" dedi.

Reklam
Reklam

Terörle çözüme varılamayacağını görenlerin çıkıp doğruları söylediğini ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Artık süreçlere sağ duyuya hakim olmasını istiyoruz. Bu kirli süreçten sağ duyulu insanların ortaya çıkıp hakkı söylemesini istiyoruz. Bu ülkede kardeşlik hukuku içinde sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Türkiye'de kardeşlik kazanacak. Bütün karanlık tezgahları alt üst edeceğiz" diye konuştu.

Son 2 gün içinde Suriye tarafından düşürülen uçakla ilgili Amerika'da yayın yapan bir gazetenin Suriye sınırları içinde düşürüldüğünü söylediğini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Amerika'da yaklaşan seçimler var. Haber yalan ve doğru olmayan bir haberi yayınladılar. Türkiye'deki malum medya, hemen buna sarıldı. Silahlı kuvvetlerin teknik yayınları, Dışişlerinin yaptığı yayınlar, basın toplantılarına rağmen bunların hiç birinin kıymeti yok, Amerika'daki gazetenin kıymeti var. Orada şu anda bir seçim var ve bu gazete bir siyasi hareket adına yayın yapan bir gazete. Orada Başkan Obama'ya takınılan bir tavır ve ona yönelik bir gazetenin buralara kadar uzantıları var. Bizim verdiğimiz bilgilere değil, orada bir gazeteden çıkan habere dayalı olarak yayın yapıyorlar. Siz kimin yanındasınız? Kaç kere açıklama yaptık. Hava sahası ihlalleri olağan hadiselerdir. Suriye'nin helikopterleri bizim hava sahamızı 5 kez ihlal etti. Biz kalkıp da böyle bir yola mı başvurduk. Yapılan uyarılardan sonra ya terk ederler ya da uçaklarla terk ettirilir. Kalkıp da böyle bir yola başvuramazsınız. Nitekim bizim uçağımız uluslar arası sularda 13 mil açıkta vurulmuştur ama onların sınırlarına savrularak düşmüştür. Bizim tespitimiz bu. Tekrar Genel Kurmay sitesinde bütün bu teknik bilgiler her şeyi ile verildi. Şu anda yayınlanmış olması lazım. Biz içeride de dışarıda da kimlerle mücadele ediyoruz. Dışarı ile mücadele etmek kolay, asıl olan içerideki ile mücadele etmek. CHP'nin genel başkanının ardından giden CHP'lilere sesleniyorum. Ardından gittiğiniz genel başkan İsrail'in değeriyle omuz omuza, Baas'ın değerleri ile omuz omuza, Türkiye'nin değerleri ile omuz omuza değil."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz