Başbakan seçim tarihi verdi

Erdoğan genel seçimle ilgili bir soruya ise "Genel seçim tarihi okulların kapanışına yakın olabilir" cevabını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “demokratik açılım” çalışmaları kapsamında medya yöneticileriyle bir araya geldiği kahvaltıda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Yeni anayasayı seçimlerden önce yapalım çağrısına cevap verdi. Erdoğan “Gelin hazırlıklarımızı yapalım bütün partiler olarak. STK'lar, medya hep birlikte bu konuda ne katabilirsek bu sürece bu konuyu parlamentoya getirelim. dedi. Erdoğan genel seçimle ilgili bir soruya ise "Genel seçim tarihi okulların kapanışına yakın olabilir" cevabını verdi.

Reklam
Reklam

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisindeki toplantı saat 10.00'da başladı. Başbakan Erdoğan, salonda konukların ellerini tek tek sıktı ve bir süre sohbet etti. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in de katıldığı toplantı, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasıyla başladı: Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamanın ardından kahvaltıda medya patronları ve gazetecilerle sohbet ediyor. Sohbet sırasında soruları cevaplayan Erdoğan Yeni Anayasa ve genel seçimle ilgili sorulara şöyle cevap verdi: "Yeni Anayasa için gerekirse yine halka gideriz. Kılıçdaroğlu'nun yeni Anayasa ile ilgili önerisini samimi bulmuyorum. Seçimden önce zamanlama mümkün değil. Genel seçim tarihi okulların kapanışına yakın olabilir" Yine bir soru üzerine ise "Öcalan'ın süreçte rolü yok, PKK içinde liderlik çekişmesi var." dedi.

BEDELLİ ASKERLİKTE ÇALIŞMA SÜRÜYOR
Bedelli askerlik konusunda enteresan bir açıklaması vardı. Başbakan Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı'nın bir çalışma yaptığını, bu çalışma önlerine gelince kararlarını vereceklerini söyledi. Bazı şeylerin hazırlanacak rapor sonunda ortaya çıkacağını gördük.

Reklam
Reklam