Başbakan Talat, Londra'ya gitti

LEFKOŞA (İHA) - Başbakan Mehmet Ali Talat'ın 5 günlük İngiltere ziyareti başladı. Başbakan Mehmet Ali Talat, beraberindeki heyetle bu sabah 05:45'te Londra'ya hareket etti. Antalya üzerinden Londra'ya gidecek olan Talat, TC Büyükelçisi Akın Alptuna'nın onuruna vereceği öğle yemeğinin ardından Londra'daki Türk basınıyla KKTC Londra Temsilciliği'nde görüşecek. Başbakan Talat, akşam da Jurys Otel'deki resepsiyona katılacak ve Londra'da yaşayan Kıbrıs Türk toplumuna hitap eden bir konuşma yapacak.

Başbakan Talat, yarın sabah da "The Independent", "The Financial Times" ve "Leaders Magazine" ile KKTC Temsilciliği'nde mülakatlar yapacak; öğle saatlerinde Türk İngiliz Ticaret ve Endüstri Odası'nın onuruna vereceği yemeğe katılacak.

Reklam
Reklam

Başbakan Talat'ın İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw ile görüşmesi ise 15:30'da. Yarım saat olarak programlanan görüşmeye, İngiltere'nin Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Dennis McShane de katılacak.

Straw'un parlamentodaki makamında gerçekleşecek bu görüşmenin ardından Talat, "All-Party Parliamentary Cyprus Group" ile Lordlar Kamarası'ndaki 4B Komite Odası'nda görüşecek. Başbakan daha sonra, İngiliz Parlamentosu'nda bir konuşma yapacak.
Başbakan Mehmet Ali Talat, Londra temaslarını Cuma günü de sürdürecek.

Sabah programını yine İngiliz basınıyla mülakatlara ayıran Başbakan Talat, saat 11:00'de İngiliz Milletvekili S. Twigg'le görüşecek.

Öğle saatlerinde KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Namık Korhan'ın onuruna vereceği yemeğe katılacak olan Talat, öğleden sonra Londra Türk Radyosu'nda canlı yayına çıkacak.

Cuma günkü temaslar, akşam saatlerinde "Turkish Forum UK"in Churchill Otel'de Talat onuruna vereceği yemekle tamamlanacak.

Cumartesi günkü programı serbest olan Başbakan Mehmet Ali Talat, Pazar sabahı KKTC'ye hareket edecek. Talat'ın, Pazar gecesi, Antalya üzerinden KKTC'ye gelmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

Başbakan Talat'a Londra ziyaretinde Özel Kalem Müdürü Yonca Şenyiğit, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Arca ile CTP Milletvekili Mehmet Çağlar'dan oluşan heyet eşlik ediyor.