Başbakan Vekili Ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Basın Toplantısı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Sayın Cumhurbaşkanımıza son gelişmeleri aktardım, görüş ve önerilerini aldım ve karşılıklı...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Sayın Cumhurbaşkanımıza son gelişmeleri aktardım, görüş ve önerilerini aldım ve karşılıklı fikir teatisinde bulunduk. Bu görüşmeye 'olağanüstülük' yüklememek gerekir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşen Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, görüşmenin ardından Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin Yeni Başbakanlık Binası'nda basın toplantısı düzenledi.

Meclis'te partilerin grup toplantıları nedeniyle düzenlediği basın toplantısını saat 12.00'ye aldığını belirten Arınç, bu saatin aynı zamanda AK Parti'nin grup toplantısı saati olduğunu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı ziyaretinde olduğu için bu zamanı değerlendirmek istediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Arınç, açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanımıza son gelişmeleri aktardım, görüş ve önerilerini aldım ve karşılıklı fikir teatisinde bulunduk. Bu görüşmeye 'olağanüstülük' yüklememek gerekir. Çünkü ben Başbakan Vekiliyim, bütün yetki ve sorumluluklarımı biliyorum. Sayın Başbakanımızla da yurt dışında olmasına rağmen görüşmelerimizi yaparak, belli konulardaki hükümetimizin tavrını netleştiriyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın haftalık olağan görüşmelerini yaptıklarını hatırlatan Arınç, "Bu görüşmeyi bunlardan birisi de sayabilirsiniz ancak bugün olmasının temel bazı sebepler var. Görevim Başbakan Vekilliğidir, yetkilerimi, görevlerimi ve sorumluluklarımı biliyorum ve konuşmalarımızda hükümetimizin düşünceleri olarak sizlere aktarmak istiyorum. Şüphesiz Sayın Cumhurbaşkanımızla devam eden ve maalesef çok farklı bir boyut kazanan gösteriler konusunda kendilerinin düşüncelerini almak istedim. Neler yapılabileceğini ve toplumu nasıl yatıştırabileceğimizi kendisiyle istişare etmek istedim" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz