Başbakan Yardımcısı Arınç:

İZMİR (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm süreci ile ilgili, "Bugün sadece AK Parti başarıya ulaşacak ve bundan kredi

İZMİR (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm süreci ile ilgili, "Bugün sadece AK Parti başarıya ulaşacak ve bundan kredi kazanacak diye hasis bir düşünceye sahipseniz bundan vazgeçin. Bu, Türkiye'nin 75 milyonun tüm siyasi partilerin sahip çıkması gereken bir konudur" dedi.

Arınç, katıldığı Bayındır Çiçek Festivali'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Süreç konusunda CHP ve MHP'nin yaklaşımıyla ilgili soru üzerine Arınç, CHP'nin sürecin başından bu yana ne yaptığını bilemez bir durumda olduğunu belirterek, "Kendi iç sorunlarıyla kavgalı bir durumdayken, bir yandan destek veriyor gibi görünüyor, öte taraftan kösteğin en büyüğü olmaya da gayret ediyor" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Arınç, şöyle devam etti:

"Siz MHP değilsiniz, en azından Türkiye'nin bu sorunuyla yüzleştiği zamanlarda çözüm önerileri ve tekliflerinizin olduğunu, zaman zaman raporlar yazdığınızı biliyoruz. Siz de böyle bir çözümü, böyle bir süreci bekliyordunuz. Bugün 'Sadece AK Parti başarıya ulaşacak ve bundan kredi kazanacak' diye hasis bir düşünceye sahipseniz bundan vazgeçin. Bu Türkiye'nin, 75 milyonun, tüm siyasi partilerin sahip çıkması gereken bir konudur."

MHP'nin söylemlerinin 30 yıldır değişmediğini, partinin zaman tünelinde kaldığını ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

"Şiddet çağrıştıran sözlerle, sadece hakaret ifade eden cümlelerle hükümeti karalamaya çalışıyorlar. Onlar da Musa Serdar Çelebi'nin yaptığına baksınlar. Büyük Birlik Partililerin yaptığına baksınlar. Onlar da sürece çok açık bir destek olmasa bile en azından hükümete hakaret etmiyor ve bu süreci köstekleyecek davranışta bulunmuyorlar. Bağırmalarınız çağırmalarınız boşuna. Bir taraftan sayın Bahçeli bildik sözleri konuşurken, bir tarafta da her gün ekrana çıkardıkları iki kişinin insanları kahkahalarla, insanlara adeta üzüntüyle... Maalesef bir tarafa savrulan iki arkadaşımızın davranışlarından vazgeçmelerini istiyorum. Profesör etiketli olmuş ama sadece kendisi gülüyor ve çevresindekileri güldürüyor. Öbürü de avazı çıktığı kadar ciyak ciyak bağırıyor.

Reklam
Reklam

Söylediklerinde hiçbir hikmetli söz yok, bir gram faydası da yok. MHP bu olmamalıdır, sürece destek olmasa bile köstek olmamalıdır. Çünkü bu hepimizin, Türkiye'nin bir şansıdır. Bunun başarıya ulaşması demek Türkiye'nin uçması demektir. Türkiye'ye huzurun gelmesi demektir."

Arınç, "BDP'nin de akil insanlar gibi bir heyet oluşturma hazırlığında olduğu" konusunda yöneltilen soru üzerine, akil insanlar heyetinin sivil ve gönüllü bir çalışma olduğunu, bir kısıtlama getirilmediğini belirterek, "Bu süreçte Türkiye'de herkes kendi içinde örgütlenerek, bireysel veya gruplar halinde süreci destekler çalışmalar yapabilir. Herkes evinde, iş yerinde, çevresinde sürece olumlu katkı sağlayabilecek çalışma yapabilir" yanıtını verdi.

-Fenerbahçe'nin galibiyeti-

Fenerbahçe'nin dün akşam UEFA kupası yarı finalinde karşılaştığı Benfica'yı yenmesiyle ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine Arınç, maçı izlediğini ve Fenerbahçe'nin sergilediği futbolu çok beğendiğini söyledi.

Fenerbahçe'yi candan kutladığını belirten Arınç, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bir Beşiktaşlı olarak hasis değilim, milli takım ruhuyla hareket ediyorum. Hangi takımımız yabancı bir takımla mücadele ediyorsa, onun formasını giyiyorum. Doğrusu böyle başarılı bir oyunu Fenerbahçe'den beklemiyordum. Ama hepsi mükemmeldi. Penaltı kaçmasaydı 2-0 olurdu. Direklerden gelen topların sayısı 5-6'yı buldu. Bu oyunu tekrarlarlarsa, rakibini geçer finale gideriz. Tüm Fenerbahçeliler'e tebriklerimi sunuyorum. Fenerbahçe ile iftihar ediyoruz."

(Bitti)

Muhabir: Ufuk Kırabalı - Tolga Albay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: