Başbakan Yardımcısı Arınç, Adana'da İlkokul Açılışına Katıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Adana'da katıldığı bir ilkokulun açılışında, "Bizi annelerimiz okula gönderirken, 'Allah zihin...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Adana'da katıldığı bir ilkokulun açılışında, "Bizi annelerimiz okula gönderirken, 'Allah zihin açıklığı versin' derdi. Siz de çocuklarınızı böyle uğurlayın Allah zihin açıklığı versin demek laikliği incitmez" dedi.

Arınç, Adana'daki temasları kapsamında hayırsever çift tarafından yaptırılan Çukurova Gönül-Ferhat Baykara İlkokulu'nun açılışına katıldı. Törende konuşan Arınç, edindiği prensip gereği TBMM Başkanlığı, bakanlığı, milletvekilliği ve başbakan yardımcısı olduğu dönemlerde okul açılışlarına katılmaya özen gösterdiğini ve gönülden destek verdiğini söyledi. Özellikle Hüseyin Çelik'in bakanlığı döneminde başlatılan Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde Türkiye'de yüzlerce okul yapıldığını hatırlatan Arınç, "Biz iktidara geldiğimiz günden beri bütçeden en fazla payı eğitime ayırıyoruz. Çünkü ne gelirse başımıza cehaletten geliyor. Eğitimle cehaleti yok edeceğimizi biliyoruz. Bütçeden eğitime çok fazla kaynak aktarmamıza rağmen bu yetmiyor. Çünkü nüfusumuz 75 milyon. 30 yaşında altındaki nüfusun yüzde 70'i de eğitim çağında. Bu yıl ilk kez okula başlayan öğrenci sayısı 17 milyon. Bu rakam Avrupa'da 5 ülkeyi bir araya getirseniz onların nüfusundan daha fazla. 10 yılda 365 bin öğretmen ataması yaptık. Bu cumhuriyet tarihinde yapılan en fazla atamadır. Ama çocuklarımızın geleceği için daha fazla atama yapıp eğitim seviyesini daha yukarılara çekeceğiz. Pırıl pırıl çocuklarımız var. Bizi annelerimiz okula gönderirken, 'Allah zihin açıklığı versin' derdi. Sizlerde çocuklarınızı böyle uğurlayın Allah zihin açıklığı versin demek laikliği incitmez" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Arınç, konuşmasının ardından ilkokulu yaptıran Gönül-Ferhat Baykara çiftine plaket verdi. Okulun açılışını yapan Arınç daha sonra sınıfları gezdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: